Hlavní obsah

Filmové premiéry: Krajina ve stínu, Ženská pomsta, Děda, postrach rodiny či Vyšinutý

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osudy jedné pohraniční vesnice přibližuje Bohdan Sláma v dramatu Krajina ve stínu. Medvědí kamarádi z úspěšného pásma Hurá na pohádky jsou zpět ve filmu Mlsné medvědí příběhy. Do kin jde další česká komedie, hlavní roli v ní má Ženská pomsta. Robert De Niro hraje v komedii Děda, postrach rodiny. Francouzský film Kdo si myslíš, že jsem je o lžích, které deformují realitu. Vyšinutý je psychologický thriller. Dokument Kiruna - Překrásný nový svět ukazuje apokalyptický obraz oblasti pohlcované těžebním průmyslem.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Krajina ve stínu

Ve svém novém filmu Bohdan Sláma ilustruje část dějin dvacátého století, jak se promítly do osudů pohraniční vesnice, která patřila k Rakousku, pak Československu, hitlerovskému Německu a znovu Československu. Lidé tu neřešili, kdo je Čech, kdo Rakušan a kdo Němec, dokud je k tomu okolnosti nepřinutily.

Trailer k filmu Krajina ve stínuVideo: BontonfilmCZ

Krajina ve stínu, Česko 2020, drama, 135 min., režie: Bohdan Sláma, hrají: Magdalena Borová, Stanislav Majer, Petra Špalková, Zuzana Kronerová a další

Mlsné medvědí příběhy

Ten velký, to je Nedvěd, mrňous zase Miška. Podnikají ta nejbláznivější dobrodružství, aby co nejvíce nacpali svá věčně hladová bříška. V povídkovém filmu mají obzvlášť napilno. Uvidíte, jak se tito zábavní chlupáči seznámili, jak spolu vaří nebo ochutnávají lanýže, jak v létě slaví Vánoce, které každou zimu prospí, i jak se usmiřuje medvědí hádka.

Trailer k filmu Mlsné medvědí příběhyVideo: Aerofilms

Mlsné medvědí příběhy, Česko 2020, animovaný rodinný, 45 min., režie: Alexandra Májová, Kateřina Karhánková

Ženská pomsta

Komedie těží z předpokladu, že chlapi jsou nevěrní mizerové, a když jednoho dne dojde jejich ženám trpělivost, rozhodnou se pro strašlivou pomstu. Tři podváděné ženy se sblíží u psychoterapeuta a rozhodnou se, že lepší než drahé sezení bude pomsta. Pro své nevěrné manžely připraví skutečné peklo na zemi.

Trailer k filmu Ženská pomstaVideo: Bohemia Motion Pictures

Ženská pomsta, Česko 2020, komedie, 88 min., režie: Dušan Rapoš, hrají: Mahulena Bočanová, Eva Vejmělková, Jana Paulová, Petr Rychlý, Miroslav Etzler, Robert Jašków a další

Děda, postrach rodiny

Peter a jeho děda k sobě měli vždycky blízko, takže byli nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Jenže když se ukázalo, že má dědečkovi připadnout Peterův pokoj, stal se z něj nepřítel číslo jedna a Peter mu vyhlásí válku. Leckdo by se raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta a na válku přistoupí.

Trailer k filmu Děda, postrach rodinyVideo: Bontonfilm

Děda, postrach rodiny, USA 2020, komedie, 98 min., režie: Tim Hill, hrají: Robert De Niro, Uma Thurmanová, Jane Seymourová, Christopher Walken, Rob Riggle, Oakes Fegley a další

Kdo si myslíš, že jsem

Padesátiletá Claire Milaud si vytvoří na sociálních sítích falešný profil čtyřiadvacetileté krásky, aby zjistila, jestli ji její přítel Ludo náhodou nepodvádí. Ludo má mladšího kamaráda Alexe, kterému stačí velmi málo, aby pro dívku ztratil hlavu. A Claire se nechá pohltit cizí identitou a jeho city opětuje...

Trailer k filmu Kdo si myslíš, že jsemVideo: Film Europe

Kdo si myslíš, že jsem, Francie 2019, drama, 101 min., režie: Safy Nebbou, hrají: Juliette Binoche, François Civil, Guillaume Gouix, Jules Houplain, Charles Berling a další

Vyšinutý

Rachel jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem, který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí.

Trailer k filmu VyšinutýVideo: Vertical Ent.

Vyšinutý, USA 2020, thriller, 90 min., režie: Derrick Borte, hrají: Caren Pistoriusová, Russell Crowe, Gabriel Bateman, Jimmi Simpson, Anne Leightonová a další.

Kiruna - Překrásný nový svět

Část severošvédského města Kiruna se propadá kvůli těžbě v nedalekém dole na železnou rudu. Vedení důlní společnosti se rozhodlo nezastavit výnosnou těžbu a obyvatele ohrožených čtvrtí přestěhovat. Režisérka natáčela ve městě za polárním kruhem i přímo v důlním prostředí.

Trailer k filmu Kiruna - překrásný nový světVideo: Pilot Film

Kiruna - Překrásný nový svět, Česko 2019, dokument, 87 min., režie: Greta Stocklassa

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám