Hlavní obsah

Filmové premiéry: 11 barev ptáčete, Zapomenutý princ, Dokonalý pacient, Pro Samu a Bloodshot

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celovečerní dokument 11 barev ptáčete zachytil natáčení filmu Nabarvené ptáče. Ve snímku Bloodshot podle komiksového bestselleru ztvárňuje Vin Diesel zabitého a znovu oživeného vojáka. Herce Omara Sye čekají neobyčejná dobrodružství kouzelného dětského světa ve filmu Zapomenutý princ. O tom, „jak se tvoří sériový vrah“ je švédský Dokonalý pacient. Film Pro Samu vznikl z deníkových záznamů jako obžaloba a zároveň úpěnlivá prosba, aby svět neodvracel pohled před utrpením.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

11 barev ptáčete

Pohled za oponu díla, které se zúčastnilo řady mezinárodních festivalů a bylo oceněno devíti Českými lvy, není ani krutý, ani černobílý nebo málomluvný. Vyprávění režiséra Václava Marhoula a (ne)herce Petra Kotlára se proplétají rozličnými peripetiemi vzniku filmu a nabízí své subjektivní pohledy od začátku až do poslední klapky rok a půl dlouhého natáčení. Někdy úsměvné, někdy tvrdé…

Trailer k dokumentu 11 barev ptáčeteVideo: Bioscop

11 barev ptáčete, Česko 2020, dokument, 120 min., režie: Vojtěch Kopecký, účinkují herci a členové štábu filmu Nabarvené ptáče.

Bloodshot

Voják Ray Garrison byl zabit v boji a znovu oživen korporací RST jako superhrdina Bloodshot. Nanotechnologie v jeho žilách z něj činní nezastavitelného bojovníka obdařeného nadlidskou silou a schopností okamžitě se uzdravovat. Korporace RST však neovládá pouze Bloodshotovo tělo, ale i jeho mysl a vzpomínky. Ray neví, co je skutečné a co je lež...

Bloodshot trailerVideo: Falcon

Bloodshot, USA 2020, akční fantasy, 110 min., režie: Dave Wilson, hrají: Vin Diesel, Eiza Gonzálezová, Sam Heughan, Guy Pearce, Toby Kebbell a další.

10 tipů na fantasy filmy, díky nimž prožijete večery plné kouzel

Film

Zapomenutý princ

Všechno v Djibiho životě se točí kolem jeho milované sedmileté dcerky Sofie, kterou vychovává sám. Ale o pět let později se ze Sofie pomalu stává puberťačka, příběhy jejího otce ji už tak neberou a Djibi je ve své roli prince vyměněn. Protože se jeho postavení v dcerčině životě mění, Djibi musí vymyslet, jak v něm zůstat důležitou postavou.

Trailer k filmu Zapomenutý princVideo: Bohemia MP

Zapomenutý princ, Francie 2020, dobrodružná fantasy komedie, 103 min., režie: Michel Hazanavicius, hrají: Omar Sy, Bérénice Bejo, François Damiens a další.

Dokonalý pacient

Největší právní skandál ve švédské historii rozpoutal reportér, který zpochybnil celý právní systém. Léta se snažil prokázat nevinu Thomase Quicka, odsouzeného k doživotnímu vězení na psychiatrii. Odhalil právní chaos, který Quicka do vězení dostal. Nikdo však neměl zájem na tom, aby byl osvobozen a zproštěn viny „nejhorší sériový vrah“, kanibalistický násilník, který byl odsouzen za osm vražd a přiznal se k dalším dvaceti pěti.

Trailer k filmu Dokonalý pacientVideo: Film Europe

Dokonalý pacient, Švédsko 2019, drama, 132 min., režie: Mikael Håfström, hrají: David Dencik, Jonas Karlsson, Alba August a další.

Pro Samu

Novinářce Waad Al-Kateabové se dcera Sama narodila v troskách syrského Aleppa, kde Waad a její manžel Hamza provozují jednu z posledních klinik. Vzhledem k tomu, že smrt je všudypřítomná a každá vteřina v těžce zkoušeném městě může být zároveň ta poslední, rozhodne se Waad natočit pro svou dceru osobní deník, který zachycuje život v drastických kulisách války a je i intimním vzkazem matky dceři.

Trailer k filmu Pro Samu

Pro Samu, Velká Británie/Sýrie 2019, dokumentární drama, 95 min., režie: Waad Al-Kateab, Edward Watts.

10 dramatických snímků, které vás připraví o klidný večer

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám