Hlavní obsah

Film o Mašínech se začne točit 4. srpna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Tomáš Mašín oznámil, že film o bratrech Mašínech začne natáčet 4. srpna podle scénáře Marka Epsteina.

Foto: Nedori

Jan Nedbal a Oskar Hes, uprostřed Josef Mašín

Článek

„Lidé tvůrcům v crowdfundingové sbírce na portálu HitHit.cz na jeho výrobu poslali více než jeden a půl milionu korun. V tuto chvíli vrcholí finální přípravy na natáčení, které začne 4. srpna 2022 v Praze. Hlavní role ve filmu s příznačným názvem Bratři ztvární Oskar Hes a Jan Nedbal, v dalších se objeví například Matěj Hádek nebo Tatiana Dyková,“ sdělila v pátek za tvůrce Zuzana Kantorová.

„V létě natočíme asi třetinu filmu, zbytek nás pak čeká na podzim, což jsou vyhlídky, které mi dělají trošku starosti. Energetická krize, další vlna covidu, válka... Uvidíme, lehký to nemá nikdo,“ řekl producent Petr Bílek.

Bratři Mašínové byli synové legionáře a hrdiny protinacistického odboje Josefa Mašína. Po komunistickém převratu vyhlásili diktatuře válku. V roce 1953 se rozhodli Josef Mašín s bratrem Ctiradem, Milanem Paumerem, Václavem Švédou a Zbyňkem Janatou utéci z Československa, vstoupit do americké armády a s její pomocí bojovat proti komunismu.

Prostříleli se přes dva státy

Přes Krušné hory se dostali do Německa a i přes obrovskou převahu  východoněmecké armády a policie se Josef Mašín s bratrem Ctiradem a Milanem Paumerem prostříleli do Západního Berlína. Václav Švéda a Zbyněk Janata neprošli.

RECENZE: Elvis. Velký americký biják

Film

V Americe později vstoupili do Special Forces, jejich sen bojovat se zbraní v ruce proti komunistům se ale nesplnil, komunismus se nakonec zhroutil sám.

Film Bratři vzniká v koprodukci Česka, Německa a Slovenska.

Premiéra by měla být 26. října 2023.

Reklama

Výběr článků

Načítám