Hlavní obsah

Duna 2 potvrzena. Premiéra se čeká v roce 2023

Pokračování sci-fi snímku Duna už se chystá. Reakce na první díl jsou smíšené. Minulý víkend byla Duna nejnavštěvovanějším titulem v českých kinech, rekordy ale netrhá.

Foto: Warner Bros.

Sharon Duncan-Brewster v Duně

Článek

Studio Legendary Entertainment potvrdilo, že pokračování filmu by mělo být v kinech 20. října 2023. Režisér Denis Villeneuve využil v prvním filmu jen zhruba polovinu knihy Franka Herberta. Materiálu na pokračování má tedy dost.

„Adaptovat Dunu Franka Herberta bylo mým snem a musím poděkovat fanouškům, hercům, štábu, studiu Legendary a Warner Bros. za podporu toho snu. Tohle byl jen začátek,” řekl Villeneuve.

První díl byl spuštěn současně v amerických kinech i na platformě HBO Max. Média však spekulují, že druhý díl bude exkluzivně v kinech. Natáčet se začne až v roce 2022.

RECENZE: Duna. Opulentní podívaná, ale přece jen nuda

Film

V minulosti navíc režisér zmiňoval, že by si rád natočil i další Herbertovu knihu, Spasitel Duny, takže by vznikla trilogie.

Americký spisovatel Frank Herbert napsal ještě řadu pokračování - Děti Duny, Božský imperátor Duny, Kacíři Duny a Kapitula: Duna. Další romány jako Stvořitelé Boha, Zelený mozek, Heisenbergovy oči či Tvůrci nebes nejsou zdaleka tak známé jako Duna.

Po jeho smrti se na nejslavnější dílo snažili navázat ještě jeho syn Brian Herbert s Kevinem J. Andersonem.

RECENZE: Tarantino miluje šedesátá léta, velkým spisovatelem však není

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám