Hlavní obsah

Dny evropského filmu budou koncem června

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehlídka Dny evropského filmu (DEF) se kvůli pandemii přesunuje. Podle pořadatelů by měla proběhnout 16. až 23. června. Hlavní program se koná v Praze, Brně a Ostravě.

Foto: Novinky

Festival se koná v pražské Lucerně, Světozoru či Kině Pilotů, ale také v Brně a v Ostravě.

Článek

„Podporujeme samozřejmě všechna nezbytná opatření a věříme, že přinesou ovoce a situace se brzy vrátí k normálu. Je však pravděpodobné, že cestování bude i tak ještě nějaký čas v útlumu, reagujeme proto na tuto možnost jiným přístupem k doprovodnému programu. Jednotlivé sekce DEF nám tak pomohou podpořit ambasadoři z řad českých influencerů. Diskuse se zahraničními filmovými hosty po projekcích nahradíme tematickými debatami. Diváci se tak mohou těšit na ekology, cestovatele, ekonomy, hudebníky, komiky, novináře či politology a my se těšíme na návrat diváků do českých kin,“ uvedla ředitelka festivalu Barbora Golatová.

Hlavní část programu DEF se bude jako obvykle konat v Praze, Brně a poprvé také v Ostravě. Následně se DEF přesunou v rámci festivalových ozvěn do dalších 5 měst. DEF se zaměřují výhradně na současný evropský film a v roce 2020 představí 40 filmů z téměř 30 evropských zemí.

Bolek na síti. Divadlo Bolka Polívky hraje online

Koronavirus

„Snažíme se ukázat moderní evropský film v mnoha jeho odstínech. Nabídneme filmy, které braly ceny na festivalech, odvážné debuty, ale i snímky, které s omamným šarmem míchají žánry,” dodal dramaturg Šimon Šafránek.

Kompletní program 27. Dnů evropského filmu bude 15. května zveřejněn na dnyevropskehofilmu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám