Hlavní obsah

Divadlo na Vinohradech instalovalo vitrínu k poctě Maciuchové

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské Divadlo na Vinohradech připravilo smuteční vitrínu věnovanou Haně Maciuchové, která tam dlouho herecky působila. Veřejné rozloučení se konat nebude. Maciuchová zemřela 26. ledna.

Vinohradské divadlo vzpomíná na Hanu MaciuchovouVideo: Novinky

 
Článek

Ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer si Maciuchovou pamatuje jako báječnou herečku i empatickou kamarádku. Herečka byla dlouholetou členkou pražského divadla, kam po několika sezonách strávených v Divadle Za branou nastoupila v roce 1971. Tady ztvárnila řadu zejména tragikomických rolí. K takovým patřila například Líza z Obchodníka s deštěm. Ráda vzpomínala na Roxanu v Cyranovi z Bergeraku, ale i na Markétku v Mistrovi a Markétce.

Většina televizních diváků si ji pamatuje jako Aničku z Krkonošských pohádek nebo noblesní Miriam, středoškolskou učitelku z Ulice.

Báječná herečka a žena. Kolegové vzpomínají na Hanu Maciuchovou

Kultura

Hrála také ve vynikajících filmech jako Člověk proti zkáze z roku 1989, kde ztvárnila Olgu Scheinpflugovou, nebo v kultovní klasice Davida Ondříčka Samotáři, kde geniálně vystihla starostlivou diktátorskou matku, která svou láskou dusí celou rodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám