Hlavní obsah

Colin Farrell a Jack O’Connell bojují v Severním ledovém oceánu v nové sérii HBO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama Severní vody uvede 5. listopadu HBO GO. Odehrává se v Severním ledovém oceánu, kde režisér Andrew Haigh natáčel mimo jiné s Colinem Farrellem a Jackem O’Connellem. Plavba na velrybářské lodi, kde půjde o život, se promění v souboj dvou mužů.

Trailer seriálu Severní vodyVideo: HBO

 
Článek

Příběh se odehrává v 19. století a vychází z knižní předlohy britského autora a akademika Iana McGuira.

Jack O’Connell hraje lékaře Patricka Sumnera, který se nechá najmout na velrybářskou loď. Působil v Indii jako armádní chirurg a tají svou závislost na opiu i průšvih před vojenským soudem. Doufá, že mu pobyt na moři pomůže odreagovat se, ale stane se pravý opak. Pomalu odhalí pravý účel výpravy a mezi ním a hlavním harpunářem vypukne daleko od civilizace nebezpečný konflikt.

Foto: HBO

Colin Farrell

Colin Farrell ztvárnil Draxe, jednoho z nejlepších harpunářů. Drax je divoch, který rád zabíjí, řídí se instinkty a empatie mu nic neříká. Nemá přátele a mravní zásady a slušnost pro něj nic neznamenají.

Kapitán Brownlee (Stephen Graham) cítí, že velrybářství přestává vynášet, velryb je totiž nedostatek. Když mu majitel lodi Baxter navrhne riskantní, ale

lukrativní alternativní plán, Brownlee se rozhodne umlčet své svědomí a následovat peníze.

Foto: HBO

Jack O’Connell

Baxter vlastní celou flotilu velrybářských lodí a jde mu vždy pouze o peníze. Ví, že časy velrybářství pominuly, a chce ještě rychle vydělat. Riskovat život posádky mu nevadí. Proti němu se staví jen Patrick Sumner, jehož jediným přítelem by se mohl stát dánský harpunář Otto. Lovec obří postavy moc nemluví, ale o to víc přemýšlí.  Sumner jeho spirituální prožitky považuje za součást jeho výstřednosti, než se s ním Otto jednoho dne podělí o zlou předtuchu osudu posádky.

„Román Iana McGuira vyvolává živou představu drsné krásy arktického prostředí. Věděl jsem, že se musím pokusit přenést podobný realismus i do seriálu,“ uvedl Andrew Haigh. „I přes zjevné překážky bylo natáčení v Arktidě nejlepší volbou. Chtěl jsem, abychom na vlastní kůži cítili ostrý vítr a pronikavou zimu. Chtěl jsem zachytit ten strach, který ve vás vyvolává vzdálenost od civilizace.“

Reklama

Výběr článků

Načítám