Hlavní obsah

Čeští režiséři míří do Cannes

Režiséři Petr Kazda a Tomáš Weinreb, jejichž debut Já, Olga Hepnarová sklidil úspěch na mnoha mezinárodních festivalech, se se svým novým projektem Les dostali mezi patnáctku rozpracovaných titulů v hledáčku prestižní platformy Ateliér na festivalu v Cannes.

Foto: Profimedia.cz

Plakát zvoucí na filmový festival.

Článek

Ateliér jako jedna z hlavních aktivit canneské organizace Cinéfondation upozorňuje od roku 2005 na nejpozoruhodnější filmy, které jsou zatím ve fázi vývoje, otevírá jim cestu na významné festivaly a také k možnostem mezinárodní distribuce.

Letošní Ateliér se koná už poosmnácté a uskuteční se od 22. do 27. května. „Pro nás je to splněný sen,“ říkají Kazda a Weinreb. Ač je snímek zatím ve fázi scénáře, účast v Ateliéru zvyšuje možnost uvést v Cannes i hotový film.

Drama Les pojednává o přírodní katastrofě, která navždy změní osud jedné rodiny. Když do jejího života vstoupí orkán, nerozvrátí jen kmeny stromů v okolí, ale také dosavadní rodinné soužití. „Film Les vychází z reálných příběhů, jejich filmová interpretace je však svébytným autorským pohledem. Točíme o krajině, která se mění. A zároveň se mění i společnost,“ říkají o připravovaném projektu jeho tvůrci.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám