Hlavní obsah

Čeští medvědi míří z francouzského festivalu do Zlína

Novinky, Stanislav Dvořák

Český animovaný film Mlsné medvědí příběhy vstoupí do kin 10. září. V předpremiéře bude k vidění už 8. září na Zlín Film Festivalu.

Foto: Aerofilms

Mlsné medvědí příběhy

Článek

Jeden z povídkových příběhů (Na lanýže) byl vybrán do soutěže festivalu animovaného filmu ve francouzském Annecy. Film režisérek Kateřiny Karhánkové a Alexandry Májové je spíše pro menší děti. Medvědy namluvili David Novotný a Lukáš Příkazký a není bez zajímovsti, že hudbu k filmu složil Prokop Holoubek z kapely Midi Lidi.

„V posledních letech ode mě kapela dostávala občas mírně infantilní nápady, které končily v šuplíku obrazně nazvaném ‚hudba do večerníčků‘. Když pak přišla nabídka od režisérek Mlsných medvědích příběhů, krásně se to sešlo,“ uvedl Holoubek.

Medvědi Nedvěd a Miška vaří v Mlsných medvědích příbězích nejrůznější dobroty, sbírají houby, slaví Vánoce v létě, protože je každý rok kvůli zimnímu spánku prospí, dokážou, že se umějí nejen pohádat, ale i usmířit a chystají také velkou medvědí hostinu pro kamarády z celého světa. Snímek vznikl volně na motivy knížek Zbyňka Černíka Malá medvědí knížka a Taková medvědí rodinka, výtvarníkem filmu je Filip Pošivač. V dalších rolích zazní hlasy Jana Vondráčka a Pavly Tomicové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám