Hlavní obsah

4 tipy na snímky s vlky: Dobrodružná dramata o divokých zvířatech a lidech

Novinky, mim

Jak to, že si někdy lidi a divoká zvěř tolik rozumí? A někdy naopak vůbec? Vybrali jsme čtyři filmy s vlky, ze kterých na vás dýchne kouzlo svobody, lesů, vod a zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Vlk obecný.

Článek

1. Tanec s vlky

Poručík Dunbar je po bitvě s konfederační armádou označen za hrdinu a na vlastní žádost poslán do opuštěné pevnosti, kde se spřátelí s osamělým vlkem a kmenem Siouxů. Indiáni mu dají přezdívku Tančí s vlky. Film roku 1990 natočil představitel hlavní role Kevin Costner podle knihy od Michaela Blakea.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

2. Přežít s vlky

Sedmiletá Židovka se za války vydá z Belgie na východ, kam Němci odvezli její rodiče. Na cestě jí pomáhají vlci, naopak lidi jí způsobí jen útrapy. Drama roku 2007 natočila režisérka Véra Belmontová podle knihy Mishi Defonsecové.

10 tipů na filmy pro pamětníky, které pobaví i mladší ročníky

Film

3. Mezi vlky

Liam Neeson exceluje v příběhu o přežití v přírodě, kdy skupinu mužů, kteří s letadlem ztroskotali na Aljašce, v mrazu pronásleduje smečka vlků čekající na potravu. Dobrodružné drama natočil roku 2011 režisér Joe Carnahan podle knihy Iana Mackenzieho Jefferse.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

4. Vlk

Sibiřský pastevec má za úkol v zimě hlídat stádo sobů. V jeho blízkosti najde vlčici s mláďaty a rozhodne se rodinu ušetřit. Všechny si je oblíbí, ale čeká ho problém – jak vlčí rodinu ochránit před lidmi, kteří se bojí o své soby? Drama roku 2009 natočil režisér Nicolas Vanier.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám