Hlavní obsah

10 tipů na snímky s Clintem Eastwoodem, věčným kovbojem a drsňákem

Novinky, mim

Clint Eastwood patří mezi hollywoodské hvězdy, které prožily zlatou éru a září dál. Z herce se postupem času stal spíš režisér, ale na filmy, kde exceloval, by se nemělo zapomínat. Vybrali jsme deset snímků, ve kterých hrál a které stojí za to vidět.

Foto: Profimedia.cz

Clint Eastwood

Článek

1. Gran Torino

Válečný veterán Walt Kowalski (Clint Eastwood) je plný předsudků. Žije vedle imigrantů, kterými pohrdá. Když se mu syn sousedů pokusí ukrást sporťák Gran Torino, dostane od své rodiny netradiční trest – čin si musí u Walta odpracovat. Sblížením se sousedy Waltovo srdce pookřeje. Film měl premiéru roku 2008, režíroval ho Clint Eastwood.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

2. Million Dollar Baby

Stárnoucí Frankie Dunn (Clint Eastwood) trénuje v boxu Maggie Fitzgeraldovou (Hilary Swanková). Dovede ji k vítězství? Eastwood snímek i natočil, premiéru měl roku 2004.

Zachraňte vojína Ryana, Pianista, Statečné srdce. 10 válečných filmů, které stojí za to vidět

Film

3. Nesmiřitelní

Prostitutky vypsaly odměnu pro toho, kdo pomstí jejich kolegyni, která byla nožem zmrzačena dvěma kovboji. Práce se ujme trojice zabijáků. Smrtí kovbojů to ale neskončí… Western roku 1992 režíroval Clint Eastwood, v hlavních rolích hrál on, Gene Hackman, Morgan Freeman, Richard Harris, Jaimz Woolvett, Saul Rubinek a Frances Fisher.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

4. Drsný Harry

Inspektor Harry Callahan (Clint Eastwood) pátrá po střelci, který ohrožuje San Francisco. Podaří se mu zachránit město před maniakem? Režijní taktovky se ujal Don Siegel. Premiéru měl film roku 1971.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

5. Zelenáč

Clint Eastwood dostane coby policista na krk mladého kolegu Charlieho Sheena. I když se zelenáč nejdříve moc nepředvede, nakonec dvojice najde společnou řeč. Snímek měl premiéru roku 1990 a režíroval ho opět Eastwood.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

6. Madisonské mosty

Podle knihy Roberta Jamese Wallera Clint Eastwood roku 1995 natočil toto romantické drama, ve kterém si i zahrál hlavní roli, a to po boku Meryl Streepové. Snímek je vyprávěn retrospektivně. Po smrti matky se její děti z jejích deníků dozvídají, že kdysi prožila sice krátký, zato velmi zásadní románek…

Filmy pro romantický večer: Několik tipů, které zpříjemní nejen Valentýna

Film

7. Bledý jezdec

Osamělý jezdec se záhadnou minulostí přijíždí do zlatokopecké osady v horách a stává se mluvčím zastrašovaných usedlíků proti mocnému podnikateli. Clint Eastwood se zde opět představil v hlavní roli i coby režisér. Western měl premiéru roku 1985.

10 tipů na filmy pro pamětníky, které pobaví i mladší ročníky

Film

8. Dokonalý svět

Dva prchající vězňové při přepadení domu zajmou malého Philipa (T. J. Lowther) jako rukojmí a utíkají s ním před rangerem (Clint Eastwood), kriminalistkou (Laura Dernová) a agentem FBI (Bradley Whitford). Jeden vězeň (Kevin Costner) nakonec zabije druhého (Keith Szarabajka) a mezi ním a chlapcem začne vznikat přátelství. Snímek roku 1993 režíroval Clint Eastwood.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

9. Pašerák

Earl Stone je důchodce, který kvůli neplacení hypotéky přišel o majetek. Trn z paty mu vytrhne nabídka na práci. Earl si začne vydělávat jako řidič drogového kartelu. A jde mu to tak dobře, že dostane celý kšeft na starost. Dostanou ho dřív vymahači kartelu, nebo policie? Clint Eastwood tento film režíroval i v něm hrál hlavní roli. Snímek měl premiéru roku 2018.

4 tipy na snímky s vlky: Dobrodružná dramata o divokých zvířatech a lidech

Film

10. Honkytonk Man

Clint Eastwood zde hraje tuláka z doby velké hospodářské krize třicátých let minulého století, který se vydává na dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu se svým synovcem, kterého ztvárnil jeho syn Kyle. Eastwood film, který vzniknul podle knihy Clancyho Carlileho, i režíroval. Snímek měl premiéru roku 1982.

Když Cilnt Eastwood nehrál kovboje, ztvárňoval policistu. V tom byl třída. Kteří jeho slavní kolegové se také skvěle uplatnili jako filmoví muži zákona? Přehled a tipy na filmy najdete zde.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám