Hlavní obsah

10 snímků z dílny Marvela: Avengers, Strážci galaxie nebo Spider-Man

Novinky, mim

Spider-Man, Hulk, Iron Man a další komiksoví hrdinové vznikli ve fikčním světě vydavatelství Marvel. Jaké filmy o superhrdinech byly natočeny podle slavných komiksových předloh?

Foto: Bontonfilm

Z filmu Thor.

Článek

1. Captain America: Občanská válka

Superhrdinové Avengers se rozdělí na dva tábory. Steve Rogers neboli kapitán Amerika vede jednu stranu, té druhé velí Tony Stark neboli Iron Man. Kapitána Ameriku ztvárnil Chris Evans, film roku 2016 natočila dvojice režisérů Anthony a Joe Russovi.

10 tipů na filmy od Tima Burtona, mistra fantazie

Film

2. Strážci galaxie

Zamotanou komedii se spoustou postav odehrávající se ve vesmíru roku 2014 natočil režisér James Gunn. Hráli tam například Chris Pratt a Zoe Saldanová.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

3. Avengers: Infinity war

Thanos chce zničit Zemi, čemuž se snaží zabránit tým Avengers. Snímek roku 2018 natočili režiséři Anthony a Joe Russovi a zahráli si v něm například Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johanssonová, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman, Zoe Saldanová, Tom Hiddleston, Elizabeth Olsenová a Idris Elba.

10 tipů na filmy o upírech: Drákula a další snímky, kde se pije krev

Film

4. Thor: Ragnarok

Chris Hemsworth coby Thor spěchá zachránit svůj domov předtím, než ho zničí mocná Hela (Cate Blanchettová). V cestě mu samozřejmě stojí spousta překážek, například gladiátorský zápas s Hulkem (Mark Ruffalo). Snímek roku 2017 natočil režisér Taika Waititi.

10 tipů na mysteriózní filmy, které vás znepokojí

Film

5. Neuvěřitelný Hulk

Vědec Bruce Banner se kvůli ozáření v mžiku dokáže změnit v obří zelené monstrum jménem Hulk. Stane se tak, když se naštve, a Bruce proměnu vždy nese s nelibostí. Jenže na scéně se najednou objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který si po proměně říká Abomination a který ničí svět. Brucovi tak nezbývá než s ním bojovat. V tomto snímku se jako Hulk představil Edward Norton. Film natočil roku 2008 režisér Louis Leterrier.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

6. Iron Man

Tony Stark se živí jako VIP výrobce a dodavatel technologicky vyspělých zbraní pro americkou armádu. Jednoho dne ho zajme nepřítel a chce po něm, aby pro něj vyrobil zbraně. Starkovi se podaří díky speciálnímu brnění, které si sám vyrobí, uprchnout, a tím se zrodí nápad na Iron Mana. Hlavní roli hrál Robert Downey Jr., film natočil režisér Jon Favreau v roce 2008.

Zachraňte vojína Ryana, Pianista, Statečné srdce. 10 válečných filmů, které stojí za to vidět

Film

7. Spider-Man

Spider-Manů už známe několik, ale Tobey Maguire je jen jeden... Zakřiknutého středoškoláka Petera Parkera kousne radioaktivní pavouk a Peter tak získá speciální schopnosti – stane se z něj Spider-Man. V tomto filmu pavoučí muž bojuje s Green Goblinem, kterého hraje Willem Dafoe. Film roku 2002 natočil režisér Sam Raimi.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

8. X-Men: Budoucí minulost

Mutantům X-Men hrozí zánik. Jediná cesta, jak se zachránit, vede přes minulost. Ve filmu, který se odehrává ve dvou časových rovinách, excelovali Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrenceová, Nicholas Hoult, Ian McKellen, Patrick Stewart, Ellen Pageová, Peter Dinklage, Halle Berryová a další. Snímek roku 2014 natočil režisér Bryan Singer.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

9. Deadpool

Ryan Reynolds se ještě více proslavil díky roli Deadpoola v tomto snímku. Deadpool je komiksový hrdina, který střílí jednu hlášku za druhou, přitom má hrůznou minulost... Snímek roku 2016 natočil režisér Tim Miller.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

10. Logan: Wolverine

Síla a zdraví Wolverina pomalu opouští. S Profesorem X přežívají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich styl života naruší příchod Laury, která má stejné schopnosti jako Wolverine, jen je ještě neumí ovládat. Navíc po ní někdo jde... Z trojice se stanou štvanci. Wolverine se musí vzmužit – zaprvé, aby ochránil svou skupinu, zadruhé aby předal Lauře své zkušenosti. Jako Wolverine se opět představil Hugh Jackman. Film roku 2017 natočil James Mangold.

10 filmových thrillerů, ze kterých budete mít husinu

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám