Hlavní obsah

RECENZE: Mlhavá cesta do indického Ralangu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér z himalájského Sikkimu Karma Takapa přispěl do programu karlovarského filmového festivalu snímkem Cesta do Ralangu.

Trailer k filmu Cesta do Ralangu Video: KVIFF

 
Článek

Na severu Indie, kde se zvedají Himaláje, obyvatelé těžko dostupných vesnic nežijí v žádném luxusu. Do mlžnatého kraje míří i jedna z postav, učitel, který musí vyřešit závažný problém s přítelkyní, a místní rázovité postavičky mu příliš k srdci nepřirůstají.

Přímočaří venkované ho stále otravují žádostmi o protekci ve škole nebo neomalenou nabídkou služeb.

Přítelkyni se nedaří usmířit a jeho osud se pak nešťastně protne s dvěma místními grázlíky, kteří se poflakují po ulicích a po hospodách. Mezitím sledujeme i specifickou horskou přírodu, běžný život na venkově, práci v lese či hádku chudého horala s obchodníkem o pivo na dluh.

Cesta do Ralangu rozehrává hodně linií, má víc hlavních postav a působí poněkud roztříštěně. Děj spíše volně a pomalu plyne, a tak divák nezíská pocit dramatického napětí.

Nápadným rysem snímku je téměř dokumentární charakter některých scén. Ve snaze o přirozenost a vystižení genia loci točil Takapa hlavně s neherci.

Celkové hodnocení: 60%

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám