Hlavní obsah

Zpěvačka DomiNika debutuje písní a klipem Ako sa máš

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající talentovaná slovenská zpěvačka DomiNika, vlastním jménem Dominika Jakubcová, přichází s písní Ako sa máš, která získala také vizuální podobu. Je to její první počin. Melodická skladba odráží emoce, které doplňuje jemný hlas DomiNiky.

DomiNika v klipu k písni Ako sa mášVideo: archiv zpěvačky

 
Článek

Píseň vznikla přibližně před dvěma roky a celou dobu byla schovaná v šuplíku. „Pamatuji si, že jsem poslouchala písničky a v jedné z nich se v refrénu zpívalo How are you feeling?. Zaujalo mě to. Vrátila jsem se k tomu, múza přišla a text byl na světě. Nechala jsem ji takzvaně uzrát a po roce, kdy jsem se vrátila z Anglie, jsem si na ni vzpomněla,“ popisuje zpěvačka vznik své prvotiny.

Píseň produkoval Paul Richman. „Přiznávám, že jsem se bála. Skladba obsahuje určitou emoci a nebyla jsem přesvědčená, zda jí budou druzí lidé rozumět. To se nestalo, Paul věděl přesně, co je třeba s písní udělat,“ prozrazuje DomiNika.

Foto: archiv umělkyně

Dominika vydala píseň Ako sa máš.

„Každý si píseň vyloží po svém. Na někoho může působit smutně, na někoho pozitivně. Psala jsem ji z pohledu jedné osoby, která někoho ztratila kvůli neshodám. Partnera, přítele, někoho blízkého. Přemýšlí o tom, jak moc ji chybí, vzpomíná a ví, že jsou jen dvě možnosti. Jejich cesty se mohou znovu spojit, nebo se rozejdou navždy. Někdy je lepší nechat člověka jít, aby byli oba šťastní. Píseň je zkrátka o životě,“ vysvětluje DomiNika, autorka hudby i textu.

Klip se točil v České republice, na zámku Holešov. „Prvního natáčení jsem se bála, ale podpořilo mě mnoho lidí, kteří mi v začátcích pomáhají, a vše jsem zvládla. Rozhodli jsme se pro pár, ženu a muže. Žena přemýšlí, vzpomíná na šťastné chvíle a na konci se oba potkají. Hereckého kolegu mi ztvárnil Marek Švanda z kapely Leon a spolupráce s ním byla moc příjemná. Většinu času v klipu také sedím za klavírem, což je pro mě přirozené,“ uzavírá zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám