Hlavní obsah

Zloději prý ukradli kopii Jakubiskova filmu a vydírali ho

– PRAHA

Dva muži čelí podezření, že ukradli pracovní kopii chystaného historického thrilleru režiséra Juraje Jakubiska Bathory. Jeho tvůrcům pak údajně hrozili, že snímek ještě před dokončením zveřejní, když nedostanou půl milionu korun. Informovaly o tom ve středu televize Prima a Česká televize. Oba muže již zatkla policie.

Článek

Premiéru filmu plánují tvůrci na podzim, nyní finišují dokončovací práce. Minulý týden ale producentku filmu a Jakubiskovu manželku Deanu Horváthovou Jakubiskovou kontaktoval neznámý muž s tím, že má celý film a chce ho uvolnit do nelegální distribuce. "Původně to bylo půl milionu, a potom mi ten pán volá celý šťastný, že se mu to podařilo usmlouvat na čtyři sta (tisíc) plus padesát tisíc," řekla Horváthová Primě, co od ní muž chtěl.

ČT uvedla, že producentka měla nejdříve peníze přinést do jedné z pražských restaurací, což ale odmítla. Pro peníze si pak přišel jeden z mužů osobně do její kanceláře. Tam na něj už ale čekali policisté. "Zadrželi devětačtyřicetiletého muže z Prahy a následně proti němu zahájili trestní stíhání pro trestný čin vydírání," řekla Primě mluvčí protikorupční policie Veronika Dumková.

Zatčený muž měl komplice, s nímž pracovní kopii filmu ukradl. Podle televizí jde o dva pracovníky jiné produkce, kteří se pohybovali ve stejné střižně, kde Jakubiskovi film dokončovali. Policie zjišťuje, zda do celého případu nejsou zapleteni i další lidé.

Evropský koprodukční velkofilm o Alžbětě Báthoryové, takzvané Čachtické paní, odehrávající se před čtyřmi stoletími v Uhrách, má být v Česku uveden 25. října. S rozpočtem 11 milionů eur (kolem 300 milionů korun), na němž se podílí Česko, Slovensko, Maďarsko a Británie, se stal produkčně nejdražším ve střední a východní Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

Jakubiskovi dokončili velkofilm Bathory

Devítiminutovou ukázku z historického velkofilmu Bathory představili ve čtvrtek novinářům scenárista a režisér Juraj Jakubisko a producentka a herečka Deana...

Výběr článků

Načítám