Hlavní obsah

Žizkovský detektiv Ota Fink řádí jako za mlada

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to zajímavé, kolik jen známých onen populární žižkovský detektiv Ota Fink vlastně má. V nejnovější Kletbě rodu Cajthamlů si pomalu ani nevzpomene na Tondu Cajthamla, se kterým kdysi dělal v jedné továrně.

Článek

Jinak ale tento důchodce řádí jako za mlada. Jak o něm říká spisovatel a písničkář Jaroslav Velinský/Kapitán Kid: „…mám akorát mozek, koncesi a bouchačku a nestojím o špinavý ruce, které by mi čistily cestu.“ Přidejme ještě žigulík a adresu Detektivní agentury Discret. Ono všechno má v jeho příbězích punc opravdovosti.

Nejen žižkovské hospody, ale i vinárna Montmartre, kde koná důležité porady nebo oslavy vyřešených příběhů. V Cajthamlově případě jde o zbavení jeho vnučky nařčení ze zabití. V Poslu neštěstí je zase ve hře téměř sedm a půl miliónu, na tolik si obchodníci s obrazy cení díla Miroslava Brože. Toho ale Fink našel zastřeleného.

Rozvedený s operní zpěvačkou Myriam, na těsno sblížený s mladičkou Eliškou, která se z oněch peněz ale radovat nebude. I ji najdou za pár dnů mrtvou.

Pravda také je, že v detektivkách Jaroslava Velinského se mrtvými nešetří. Rychle vydělané peníze totiž potěší násilníky, jakmile pocítí jejich vůni.

Kouzlo jeho příběhů mnohokrát dokreslují exotické motivy – zážitky z pražského podniku Tádžmahál nebo indická jehlice zatížená kletbou… Velinský/Kapitán Kid je přece nositel několika mloků, ocenění sci-fistů za nejlepší povídku, knihu. Ota Fink je však marlowovský hrdina ze Žižkova, který potěší, nenudí, poučí.

Jaroslav Velinský/Kapitán Kid: Ota Fink&Discret

Posel neštěstí

Posel neštěstí

Posel neštěstí 247 stran, 189 Kč

Posel neštěstí 247 stran, 189 Kč

Posel neštěstí 247 stran, 189 Kč Kletba rodu Cajthamlů

Posel neštěstí 247 stran, 189 Kč Kletba rodu Cajthamlů

Primus ve spolupráci a nakladatelstvím Kapitán Kid, 264 stran, 189 Kč

Jaroslav Velinský/Kapitán Kid: Ota Fink, Posel neštěstí,   247 stran, 189 Kč

Kletba rodu Cajthamlů, Primus ve spolupráci a nakladatelstvím Kapitán Kid, 264 stran, 189 Kč 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám