Hlavní obsah

Zemřel představitel Supermana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Americký herec Christopher Reeve, který se proslavil rolí Supermana, v neděli zemřel. Bylo mu 52 let. Před devíti lety po nehodě ochrnul. Podle CNN v sobotu upadl do kómatu a o den později mu selhalo srdce.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Reeve dostal v sobotu ve svém domě v New Yorku infarkt. Po zástavě byl hospitalizován v nemocnici Northern Westchester. Později však upadl do kómatu a v neděli zemřel. Před devíti lety byl Reeve po pádu z koně vážně zraněn a ochrnul.

Manželka Dana v prohlášení poděkovala za skvělou péči, kterou jejímu muži lékaři této nemocnice poskytli. "Chtěla bych poděkovat také všem zaměstnancům, stejně jako miliónům fanoušků, kteří mému manželovi vyjadřovali podporu."

Reeve se narodil 25. září 1952 v New Yorku v rodině novinářky Barbary Johnsové a spisovatele Franklina Reeva. Když mu byli čtyři roky, rodiče se rozvedli. Matka se s ním a jeho bratrem Benjaminem odstěhovala do Princetonu v New Jersey, kde se o několik let později znovu provdala za investičního bankéře.

Po střední škole studoval Reeve na Univerzitě Cornell. Při studiu se již věnoval profesionálnímu herectví. Poslední rok na Cornellu byl jedním ze dvou studentů, kteří byli vybráni pro studium na prestižní Juilliard School of Performing Arts. Tím druhým byl Robin Williams.

Do povědomí filmových fanoušků se Reeve zásadním způsobem zapsal v roce 1978 rolí Kryptoňana Kal-Ela alias Clarka Kenta ve filmu Superman. V letech 1980, 1983 a 1987 natočil další tři pokračování. V roce dubnu 1997 získal svou hvězdu na Chodníku slávy (Walk of Fame) na Hollywood Boulevardu v Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám