Hlavní obsah

Zemřel bubeník Tiny Turner, Sinatry a Little Richarda

Novinky, Stanislav Dvořák

Čtyřiaosmdesátiletý bubeník Earl Palmer, který výrazně ovlivnil dějiny rockové hudby spoluprací s nejslavnějšími americkými hvězdami, zemřel po dlouhé nemoci ve svém domě v Los Angeles. Uvedl to server BBC.

Článek

Earl Palmer se podílel již od padesátých let na těch nejlegendárnějších nahrávkách - hrál např. na deskách největší hvězdy klasického rock'n rollu Little Richarda, včetně té nejslavnější Tutti Frutti. Zpěvák Little Richard ho považoval za nejlepšího bubeníka všech dob.

Palmerova kariéra však trvala půl století, spolupracoval také s Frankem Sinatrou, The Righteous Brothers, Tinou Turner, The Monkees, Elvisem Costellem, Neilem Youngem a desítkami dalších umělců.

V roce 2000 byl uveden do americké rock'n'rollové síně slávy. Pianista Ed Vodika z kapely Earl Palmer Trio, jež fungovala deset let, uvedl, že Palmer "formoval americkou hudbu celá padesátá, šedesátá a sedmdesátá léta."

"On během své kariéry spolupracoval s tolika lidmi, že jste nikdy nevěděli, kdo bude sedět v hledišti," uvedl. Palmer se čtyřikát oženil a měl sedm dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám