Hlavní obsah

Zemřel bubeník R.E.M. Bill Rieflin

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bubeník Bill Rieflin zemřel na rakovinu. Bylo mu 59 let. Během dlouhé kariéry nahrával a vystupoval s několika slavnými formacemi.

Foto: Profimedia.cz

Bill Rieflin

Článek

Bill Rieflin hrál s R.E.M., ale po určitou dobu také se Swans, Nine Inch Nails a King Crimson.

„Muzikant Bill Rieflin zemřel po osmiletém boji s rakovinou. Rodák a obyvatel Seattlu byl hudebníkem světové úrovně, byl jako doma za bicími, s kytarou, s basou i s klávesami. Byl také skvělým skladatelem a producentem se sofistikovaným sluchem,“ uvedla v tiskové zprávě rodina.

Kravitz, Korn i Aerosmith. Lístky na květen a červen se dál prodávají

Kultura

Rieflin na začátku devadesátých let krátce hrál i s kapelou Ministry a také s méně známými formacemi Revolting Cocks a Pigface.

Když v roce 1997 odešel z R.E.M. bubeník Bill Berry, začala jeho dlouholetá spolupráce s legendárními univerzitními indie-rockery.

Podílel se na deskách a jezdil s nimi na turné až do roku 2011, kdy se členové R.E.M. společně dohodli, že ukončí kariéru. Mezitím spolupracoval ještě s vedlejšími projekty Minus 5 nebo Slow Music Roberta Frippa z King Crimson. Rieflin se nepovažoval za oficiálního člena R.E.M., ale fakticky jím po letech hraní byl.

Reklama

Výběr článků

Načítám