Hlavní obsah

Zelenkův papoušek. Nová komedie od tvůrce Knoflíkářů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Petr Zelenka, který má za sebou Knoflíkáře, Rok ďábla a Příběhy obyčejného šílenství, představuje první trailer k filmu Ztraceni v Mnichově. Do českých kin jde 22. října.

Ztraceni v mnichově Video: Falcon

 
Článek

Devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P“ po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál.

V další části filmu hraje režisér s divákem hru na dokument ze zákulisí natáčení, které mělo být česko-francouzskou koprodukcí. Zahrají si v ní Martin Myšička, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Jana Plodková, Václav Neužil, Vladimír Škultéty, Jitka Schneiderová a Stanislav Pierret, diplomat, který svou kariéru začínal v bývalém Československu a ještě před rokem 1989 a přispěl ke kontaktům českého disentu se zahraničím.

Premiéra v Londýně

„Film Ztraceni v Mnichově režiséra Petra Zelenky vybrali organizátoři do programu 59. ročníku Londýnského filmového festivalu. Snímek bude uveden v sekci Laugh. Jeho světová premiéra se zde uskuteční 8. října, promítat se bude i o den později,” prozradila za tvůrce Zuzana Janáková.

„Dá se říci, že humor našeho filmu je v jistém smyslu britský a je jen logické, že mladší kolega montypythonovského Mrtvého papouška si odbude svoji světovou premiéru právě zde,“ dodal režisér Petr Zelenka.

Film Ztraceni v Mnichově vznikl v produkci společnosti Lucky Man Films Davida Ondříčka, koprodukčně se na něm podílela Česká televize.

Reklama

Výběr článků

Načítám