Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Mamma Mia! a Transylvánie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka našich kin není aktuálně ideální pro náročného diváka. Americké filmy Mamma Mia! Here We Go Again a Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená nyní okupují horní příčky žebříčku.

Foto: Cinemart

Mamma Mia! Na Brosnana, Skarsgarda a Firtha zbylo pohříchu málo místa.

Článek

Muzikál Mamma Mia! Here We Go Again nasbíral za premiérový víkend 64 277 diváků a má mizerné recenze. Po deseti letech se vrací ke stejnému nápadu, který už použil první muzikál, a snaží se z toho ještě něco vydolovat.

Na druhé místo se přesunul americký animovaný film Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená o strašidlech na výletním parníku.

Foto: Falcon

Hotel Transylvánie 3

Drákula si chtěl oddechnout od práce a všichni si užívají dovolenou až do chvíle, kdy Mavis zjistí, že se Drákula zbláznil do záhadné kapitánky lodi Eriky, která skrývá strašlivé tajemství, a dovolená snů končí.

Třetí je české drama Úsměvy smutných mužů podle knížky Josefa Formánka, který si sám prošel závislostí na alkoholu. Ve filmu je znát snaha režiséra o lehce ironický odstup, černý humor a hlášky, nad partičkou z léčebny (David Švehlík, Jaroslav Dušek, Jaroslav Plesl, Ondřej Malý) se ale permanentně vznáší smrt. Mnozí už se léčí opakovaně a přiznávají, že tohle je poslední šance: zvítězit, nebo zemřít. Film o alkoholu nelže, ale ponechává i trochu naděje, že boj lze vyhrát.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Mamma Mia! Here We Go Again64 277
2.1.Hotel Transylvánie 349 623
3.3.Úsměvy smutných mužů15 405
4.2.Ant-Man a Wasp15 068
5.-Děsivé dědictví12 777
6.4.Jurský svět: Zánik říše10 411
7.5.Mrakodrak5 435
8.6.Jsem božská4 226
9.8.Než přišla bouře2 087
10.7.První očista2 043
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám