Hlavní obsah

Záplava nových seriálů. Amazon konkuruje televizi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět nových pilotních dílů k seriálům odklepli v Amazonu. Je mezi nimi Carnival Row slavného Guillerma del Tora a Travise Beachama, drama/komedie The Marvelous Mrs. Maisel, série Strange New Things od autora scénáře Mostu špiónů nebo historická série Tropicana z dob, kdy ještě na Kubě nevládl Castro.

Foto: Profimedia.cz

Režiséra Kevina MacDonalda také zlákala nabídka pracovat pro internetovou televizi.

Článek

Carnival Row vychází z jedenáct let starého scénáře A Killing on Carnival Row. Jde o akční fantasy, která se odehrává v budoucnosti ve městě Burgue. To však poněkud nelogicky vypadá spíš jako Londýn v 18. století. Kromě lidí v něm bydlí i další nespecifikované bytosti.

The Marvelous Mrs. Maisel má být seriál o hospodyňce z padesátých let, která se rozhodne, že se stane první stand-up komičkou.

Tropicanu napsali Josh Goldin a Rachel Abramowitzová. Umístili ji do předrevoluční Kuby, kde fungoval noční klub Tropicana. Právě v něm se potkávali gangsteři, komunisti i tajní agenti.

Sérii Strange New Things má režírovat známý Kevin MacDonald. Jde o adaptaci knihy Michela Fabera The Book Of Strange New Things.

Foto: Profimedia.cz

Guillermo del Toro

Už v lednu se dostala ven informace, že pro Amazon bude točit i Woody Allen. Má jít o retro z šedesátých let, kde bude hrát hlavní roli popová hvězdička Miley Cyrusová. Na seriálu už se intenzivně pracuje, i když stále není znám jeho název.

Internetový gigant loni vzbudil pozornost seriálem The Man in the High Castle podle literární předlohy Philipa K. Dicka. Šlo o sci-fi, v níž Hitler ovládl Ameriku. Japonci se usídlili na západním pobřeží USA, zatímco východ kolonizovali němečtí nacisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám