Hlavní obsah

Začínají Beats for Love. Uvidíte řadu novinek, říká ředitel festivalu

Novinky, Aleš Honus

Ve středu začne v Ostravě největší středoevropský festival taneční hudby Beats for Love. Krátce před otevřením festivalových bran jsme si povídali s jeho ředitelem Kamilem Rudolfem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ředitel festivalu Beats for Love Kamil Rudolf

Článek

V čem bude festival jiný než minulé ročníky? Jaké změny návštěvníci poznají na první pohled?

Těch novinek je celá řada. Když pominu, že máme dvakrát více skutečně velkých headlinerů než loni, tak jednou z nejvýraznějších změn je přesun EDM Stage do obrovského šapitó, které má dřevěnou podlahu a které bude klimatizované, což v těchto horkých dnech návštěvníci určitě ocení.

Co se týče hlavní Love Stage, tak ta bude větší a bude vypadat jinak, připravujeme také hodně nových efektů. Dá se říct, že příprava a výstavba areálu je mnohem náročnější než kdykoliv dříve, ale nepochybuji o tom, že všechno zvládneme.

Jak jste připraveni na rozmary počasí, ať už jde o vedra, anebo o bouřky, které mohou přijít?

Panující vedra jsou náročná zejména na výstavbu areálu, protože naši lidé tady v posledních letech obrazně řečeno potí krev. Na druhé straně trochu sprchlo, takže je příjemněji, a také během festivalu má být ideální počasí, tedy přes den 25 stupňů a na noc hlásí 16 stupňů, takže tady bude o pár stupňů více vzhledem k tomu, že areál bude přes den rozpálený.

Festival každoročně navštíví několik desítek tisíc lidí, loni bylo dokonce v jednom z festivalových dní vyprodáno. Jak to vypadá letos?

Prodej jde velmi dobře, lépe než loni, kdy bylo vyprodáno v sobotu. Letos to vypadá tak, že nejvíce lidí přijde opět v sobotu, ale obrovský zájem je také o jednodenní vstupenky na středu, kdy vystoupí dva skutečně velcí headlineři Alle Farben a Robin Schulz. Takže je možné, že bude opět vyprodáno, protože areál není nafukovací.

Jaké máte největší přání před otevřením festivalových bran?

Já si samozřejmě přeju, aby festival proběhl hladce a bezpečně, protože bezpečí návštěvníků je pro nás prioritou číslo jedna, a zároveň si přeji, aby přijeli všichni interpreti, kteří přijet mají, a samozřejmě aby vyšlo počasí, aby si to lidé mohli pořádně užít.

Máte dvakrát více velkých hvězd než loni, dá se podobný skok očekávat i v příštím ročníku?

Co přinese další ročník, zatím tak úplně netušíme, ale určitě mohu říci, že vývoj Beats for Love se ani letos rozhodně nezastavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám