Hlavní obsah

Woody Allen natočí další film v Římě

Americký režisér Woody Allen natočí svůj následující film už letos v létě v Římě. Natáčet začne v červenci. Koncem března si ale přijede do Říma zahrát se svým jazzbandem. „Já ani moje rodina nechceme čekat, až budeme moci strávit v tomto skvělém městě delší čas,“ řekl šětasedmdesátiletý Allen římskému listu La Repubblica. Neupřesnil ovšem téma filmového příběhu ani jeho herecké obsazení.

Foto: ČTK

Woody Allen natočil v poslední době pouze jeden film mimo Evropu.

Článek

Pouze jeden z jeho posledních filmů – Užívej si, co to jde – byl natočen mimo Evropu. Se smíšenými reakcemi se setkala trojice filmů natočená v Londýně – Hra osudu, Sólokapr a Kasandřin sen –, zatímco ve Španělsku natočená romantická komedie Vicky Cristina Barcelona se stala hitem.

Allenův poslední film Poznáš muže svých snů byl natočen v Londýně a velký úspěch měl v Itálii. Ve snímku Midnight In Paris (Půlnoc v Paříži), který zahájí mezinárodní festival v Cannes, hraje mimo jiné francouzská první dáma Carla Bruniová-Sarkozyová.

Fascinují ho civilizované metropole

Uctívaný americký režisér, jehož stěžejní díla byla natočena v jeho rodném New Yorku, nepracoval v Itálii od roku 1996, kdy tam natočil snímek Všichni říkají: Miluji tě. Část se točila v Benátkách.

Allen říká, že ho Řím fascinuje stejně jako jiná velkoměsta, která ho inspirovala. „Miluji tyto sofistikované a civilizované metropole a považuji za fantastické, že v nich mohu pracovat,“ řekl listu La Repubblica.

„Vždycky to je jako vyznání lásky určitým místům; moje city k těmto místům, která pro mě v životě hodně znamenala, se promítají na plátně,“ řekl. „Doufám, že totéž bude v Římě.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám