Hlavní obsah

Whitney. Film o zesnulé hvězdě se blíží, schválili ho příbuzní

Novinky, Stanislav Dvořák

Realizaci se blíží film I Wanna Dance With Somebody o zesnulé zpěvačce Whitney Houstonové. Jedná se o příběh schválený dědici zpěvačky, což může být výhodou i nevýhodou.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Zpěvačka Whitney Houstonová

Článek

Neoficiální životopisné filmy obvykle rozzlobí příbuzné a někdy i vyvolají žaloby, schválené snímky ale často líčí danou osobnost až příliš hezky a realitu si divák může jen domýšlet. Podle tvrzení producentů jde o radostnou, srdceryvnou, emocionální oslavu života a hudby největší Ré zpěvačky všech dob.

Zachytí podle nich velmi upřímně cenu, jakou musela zpěvačka zaplatit za svou slávu, a půjde o dojemný příběh.

Anthony McCarten, který má za sebou mimo jiné oceňovaný snímek o skupině Queen Bohemian Rhapsody a také drama Nejtemnější hodina, pracuje na scénáři. O konkrétním obsazení rolí ještě není jasno.

„Máme neuvěřitelné štěstí, že máme podporu a pomoc mnoha klíčových lidí, kteří znali Whitney nejlépe,“ uvedl scenárista. „Úzce spolupracuji se všemi, abychom autenticky vyprávěli mimořádný příběh unikátního talentu, o který jsme přišli příliš brzy,“ dodal.

Festival Rock for People letos nebude

Festivaly

Snímek I Wanna Dance With Somebody zatím nemá ani režiséra, i když se spekuluje o Stelle Meghie. Produkování se ujmou správci dědictví zpěvačky a Clive Davis s Larrym Mestelem.

„Podle svých zkušeností s Whitney od let dospívání až do tragické předčasné smrti vím, že její úplný příběh ještě nikdo nevyprávěl,” tvrdí producent Clive Davis.

Zpěvačka jednoznačně vycházela z americké gospelové tradice, ale stala se mainstreamovou popovou megahvězdou, která okouzlila téměř celý svět. Posbírala desítky cen a prodeje jejích desek se odhadují na více než 170 milionů kusů.

Zemřela v roce 2012 v Beverly Hills, oficiálně na utonutí, ale souviselo to i s tím, že dlouhodobě brala drogy.

Reklama

Výběr článků

Načítám