Hlavní obsah

Weinstein připravoval film o sexuálním obtěžování, teď mu utíkají tvůrci

Novinky, Stanislav Dvořák

Producent Harvey Weinstein, kterého už dnes kdekdo obviňuje ze sexuálního obtěžování či znásilnění, připravoval film Forgive Me, Leonard Peacock, který měl být právě o tomto tématu. Ve filmu měl hrát Channing Tatum, jenže ten se zalekl skandálu a z projektu prchá.

Foto: Richard Shotwell, ČTK/AP

Harvey Weinstein

Článek

Tatum společně se scenáristou Reidem Carolinem vydali prohlášení, že příprava snímku se zastavuje kvůli skandálu Harveyho Weinsteina. Šlo o adaptaci knihy Matthewa Quicka o depresivním teenagerovi, který naplánuje vraždu svého kamaráda a sebevraždu. Postupně se pak odhaluje, že se v minulosti stal obětí sexuálního agresora.

„Statečné ženy, které měly kuráž říct pravdu o Harveym Weinsteinovi, jsou pro nás opravdovými hrdiny,” tvrdí Tatum.

Foto: Warner Bros

Channing Tatum ve filmu Jupiter vychází

Celá aféra kolem Weinsteina a jeho hereček ale vyvolává stále víc posměšných komentářů na internetu a v médiích. Lidé se podivují, proč dospělé ženy chodí dobrovolně s producentem na hotelové pokoje a pak si po mnoha letech najednou vzpomenou, že byly znásilněny? Nabízí se otázka, co přesně čekaly, že se tam bude dít? A proč obviňují bez přímých důkazů a po tolika letech?

Logika samotného Tatuma je podivná. Film o obtěžování by měl spíš dotočit, když chce proti tomu bojovat. Jak pomůže, když film nevznikne? V internetových diskusích už to také od fanoušků schytal. Komentáře jako „Tatum si taky vyzkoušel pár castingových gaučů” na IMDB.com ukazují, že veřejnost pokrytecké záchvaty morálky v Hollywoodu nebere vážně.

Reklama

Výběr článků

Načítám