Hlavní obsah

Weinstein připravoval film o sexuálním obtěžování, teď mu utíkají tvůrci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Producent Harvey Weinstein, kterého už dnes kdekdo obviňuje ze sexuálního obtěžování či znásilnění, připravoval film Forgive Me, Leonard Peacock, který měl být právě o tomto tématu. Ve filmu měl hrát Channing Tatum, jenže ten se zalekl skandálu a z projektu prchá.

Foto: Richard Shotwell, ČTK/AP

Harvey Weinstein

Článek

Tatum společně se scenáristou Reidem Carolinem vydali prohlášení, že příprava snímku se zastavuje kvůli skandálu Harveyho Weinsteina. Šlo o adaptaci knihy Matthewa Quicka o depresivním teenagerovi, který naplánuje vraždu svého kamaráda a sebevraždu. Postupně se pak odhaluje, že se v minulosti stal obětí sexuálního agresora.

„Statečné ženy, které měly kuráž říct pravdu o Harveym Weinsteinovi, jsou pro nás opravdovými hrdiny,” tvrdí Tatum.

Foto: Warner Bros

Channing Tatum ve filmu Jupiter vychází

Celá aféra kolem Weinsteina a jeho hereček ale vyvolává stále víc posměšných komentářů na internetu a v médiích. Lidé se podivují, proč dospělé ženy chodí dobrovolně s producentem na hotelové pokoje a pak si po mnoha letech najednou vzpomenou, že byly znásilněny? Nabízí se otázka, co přesně čekaly, že se tam bude dít? A proč obviňují bez přímých důkazů a po tolika letech?

Logika samotného Tatuma je podivná. Film o obtěžování by měl spíš dotočit, když chce proti tomu bojovat. Jak pomůže, když film nevznikne? V internetových diskusích už to také od fanoušků schytal. Komentáře jako „Tatum si taky vyzkoušel pár castingových gaučů” na IMDB.com ukazují, že veřejnost pokrytecké záchvaty morálky v Hollywoodu nebere vážně.

Reklama

Výběr článků

Načítám