Hlavní obsah

Vznikne dokumentární seriál o Paulu McCartneym

Právo, jaš

Před vánočními svátky vydal Paul McCartney sólové album McCartney III. Navazuje na něm na album McCartney II vydané před čtyřiceti lety. Umělec poté na sociálních sítích oznámil, že brzy vznikne dokumentární seriál o něm. Stojí za ním Rick Rubin, jeden z nejvýraznějších hudebních producentů posledních desetiletí.

Foto: Petr Horník, Právo

Paul McCartney

Článek

Jak uvádí server Deadline, dosud nepojmenovaný projekt bude sestaven ze šesti epizod. Paul McCartney a Rick Rubin se v něm vydají na sentimentální cestu hudebníkovou působivou kariérou, která trvala více než šedesát let.

Deadline uvádí, že pro účely série vydají Abbey Road Studios v Londýně poprvé originální nahrávky Beatles, které budou podrobeny společné analýze McCartneyho a Rubina. Producent popíše písně a události, které dovedly McCartneyho do pozice, v níž je dnes. Řeč bude o první kytaře i skladbě McCartneyho, o nezapomenutelných letech spolupráce s Johnem Lennonem, Ringem Starrem a Georgem Harrisonem a o intenzivní sólové kariéře.

Dokumentární seriál o McCartneym se připojí k velké skupině produkcí věnovaných Beatles. Ze září na příští rok je odložena premiéra filmu The Beatles: Get Back režiséra Petera Jacksona, v němž budou použity dosud nepublikované písně i filmové záznamy včetně posledního koncertu skupiny na střeše společnosti Apple Records.

„Jsem velmi rád, že se Peter ponořil do našich archivů a vytvořil film, který ukáže pravdu o tom, jak jsme společně nahrávali,“ řekl k tomu McCartney. „Uvidíte přátelství a lásku, které mezi námi byly. Připomíná mi to naše divoce krásná společná léta.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám