Hlavní obsah

Vyjdou čtyři knihy o Harrym Potterovi

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do konce letošního roku budou vydány čtyři nové e-knihy ze světa mladého čaroděje Harryho Pottera. Oznámila to britská spisovatelka J. K. Rowlingová. Nabídne je vydavatelství Pottermore Publishing a první vydání bude dostupné v angličtině, francouzštině, italštině a němčině.

Foto: ČTK

Spisovatelka J. K. Rowlingová Harryho Pottera vymyslela.

Článek

Podle stanice Sky News nepůjde o plnohodnotné romány, ale o čtyři krátké příběhy, které mají čtenářům pomoci více pochopit folklór a magii v románech o Harrym Potterovi. Půjde v podstatě o adaptace audioknih o dějinách a folklóru, jež Rowlingovou inspirovaly k napsání děl.

Podle stránky Pottermore.com knihy čtenářům umožní poznat zajímavé postavy a události skutečných dějin magie. Jejich součástí budou poznámky, rukopisy a náčrty, které byly představeny na potterovské výstavě v Britské knihovně. První dvojice příběhů by měla být vydána již 27. června, další dvě knihy vyjdou do konce tohoto roku.

První kniha s příběhem Harryho Pottera vyšla 26. června 1997. Následovalo dalších šest dílů, přičemž se všech knih prodalo celosvětově více než 450 milionů výtisků. Vznikly i divadelní hra, výstava a deset filmů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám