Hlavní obsah

Vyjde poslední deska zesnulé rockové legendy Gregga Allmana

Novinky, Stanislav Dvořák

Své poslední dny trávil Gregg Allman z Allman Brothers Bandu prací na desce Southern Blood. Na internetu už se objevila první ukázka z alba, které vyjde v září.

Foto: Profimedia.cz

Gregg Allman

Článek

Žádné překvapení. Ukázka svědčí o tom, že jde o klasické vyzrálé jižanské album – trochu rocku, trochu country, trochu jazzu. Část budou coververze, část originály a nechybí ani duet s Allmanovým kamarádem Jacksonem Brownem v písni Song for Adam, kterou produkoval známý Don Was, spolupracovník Rolling Stones.

Vše bylo nahráno v kultovních prostorách Fame Studios v Muscle Shoals (Alabama), kde kdysi zpívali Wilson Pickett, Mick Jagger i Aretha Franklinová a další.

“Začal na tom pracovat pravděpodobně před rokem nebo dvěma roky,“ uvedl jeho manažer Michael Lehman. “Jeho zdraví bylo ještě celkem O.K., ale už se pomalu vracela rakovina jater. Míval dobré a špatné dny a dělali jsme maximum, co jsme mohli... Gregg byl tak šťastný, že byl v tom ikonickém studiu, kde nahrával i jeho bratr a kde vzniklo za ta léta tolik neuvěřitelné muziky.“

Archívní videa  

Lehman také poznamenal, že existuje spousta videozáznamů z nahrávání. Pravděpodobně také někdy vyjdou v nějaké luxusní fanouškovské reedici. Allman si prý poslouchal finální mixy písniček doslova až do smrti.

Zpěvák a muzikant Gregg Allman zesnul 27. května 2017. Legenda jižanského rocku se proslavila se skupinou The Allman Brothers Band v šedesátých a sedmdesátých letech. Vedle Lynyrd Skynyrd byli nejlepšími a nejslavnějšími představiteli svého žánru.

The Allman Brothers Band založil v roce 1969 se svým bratrem Duanem. Po Duanově smrti v roce 1971 kapela pokračovala v činnosti a největší slávy dosáhla v 70. letech. V roce 1995 byla uvedena do rock'n'rollové síně slávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám