Hlavní obsah

Vyjde nová edice slavného alba Beatles

Právo, kul

Přesně 1. června roku 1967, tedy před padesáti lety, vyšlo slavné album liverpoolské kapely Beatles nazvané Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Bylo tak svěží a objevné, že záhy vstoupilo do historie a dodnes patří k nejslavnějším deskám celé pop-music.

Foto: Universal Music

Skupina Beatles na obalu alba

Článek

Zástupci skupiny nedávno ohlásili, že 26. května letošního roku vydají u příležitosti kulatého výročí emise původní desky řadu exkluzivně prezentovaných výročních edic alba.

To bylo nově smícháno Gilesem Martinem a Samem Okellem ve stereu a 5.1 surround audiu a rozšířeno o rané nahrávky ze sessions ve studiu. Jde o čtyřiatřicet dosud nezveřejněných nahrávek.

„Je bláznivé si pomyslet, že o padesát let později se díváme na tenhle projekt s takovou láskou a také s úžasem, jak vlastně čtyři chlápci, jeden skvělý producent a jeho inženýři dokázali vytvořit tak nestárnoucí umělecké dílo,“ říká Paul McCartney ve svém novém úvodu k výroční edici desky.

Bude to poprvé, kdy bylo album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band remixováno a prezentováno s dalšími session nahrávkami.

A je to také první album Beatles, které bylo remixováno a rozšířeno od vydání desky Let It Be… Naked v roce 2003.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám