Hlavní obsah

Vstupné za Bowieho se vracet nebude

PRAHA

Anglický zpěvák David Bowie své středeční pražské vystoupení ve zdravotních důvodů předčasně ukončil. Místo očekávaných více než dvou hodin hrál jen necelých 90 minut. Přesto pořádající agentura Interkoncerts nebude vracet ani část vstupného, i když se s tímto požadavkem na ni už pár lidí obrátilo.

Foto: Magistrát města Plzně

Občanům poslouží žulové chodníky a schodiště na pěším propojení s Mikulášskou ulicí.

Článek

"Koncert trval hodinu a 25 minut. Dalších 45 minut hráli Tata Bojs," uvedl pro Novinky Petr Novák z agentury Interkoncerts s tím, že v zahraničí se počítá s tím, že koncert trvá padesát minut: "Známá skupina Jesus And Mary Chain třeba hrávala jen čtyřicet minut a nepřidávala."

Na námitky, že koncerty Bowieho v rámci současného turné trvají dvě a půl až tři hodiny, řekl: "Mluvil jsem s člověkem z Bowieho managementu a ten mi řekl, že délka je proměnlivá, někde skutečně hraje tři hodiny, ale někde jen necelé dvě hodiny."

Sdělil také, že požadavků na vrácení části vstupného je minimum: "Fanoušci viděli, že Bowie se snažil pokračovat, ale skutečně nemohl. To se může stát, vždyť není nejmladší a turné trvá už rok. Většina jich to pochopila, což bylo patrné z jejich reakce v hale, nepískali, ale Bowieho odměnili potleskem."

David Bowie po padesáti minutách na pódiu odešel do zákulisí. Když se vrátil, odzpíval jen dvě písně a koncert byl na čtvrt hodiny přerušen. Bowie zkusil pokračovat, zahrál další dvě skladby, ale pak ho bolest přemohla.

Bowieho ošetřil vlastní lékař

Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts potvrdil Novinkám, co zpěvák říkal publiku: "Stěžoval si na bolesti v zádech a problémy s krční páteří. Bolest mu vystřelovala až do rukou. Dvakrát si odešel do zákulisí odpočinout, ale nestačilo to."

Podle šéfa agentury Roberta Porkerta nebyl Bowieho stav tak vážný, aby musel být hospitalizován. "Po koncertu ho ošetřil jeho lékař, který s ním jezdí. Pak odpočíval," řekl Novák s tím, že další Bowieho koncerty nejsou ohroženy.

Reklama

Související témata:

Související články

Bowie přinese průřez svou tvorbou

V Praze vystoupí ve středu jedna z nejoriginálnějších postav populární hudby poslední třetiny XX. století David Bowie. Ten až do 90. let reagoval ve své tvorbě...

Výběr článků

Načítám