Hlavní obsah

Vítězka SuperStar Barbora Piešová na to chce jít jinak

Právo, Jaroslav Špulák

Vítězkou šesté série Česko Slovenské SuperStar se stala devatenáctiletá Slovenka Barbora Piešová. Za prvenství obdržela šek na dva miliony korun. Na druhém místě skončila Diana Kovaľová, třetí pozice patří Martinu Schreinerovi.

Foto: TV Nova

Vítězka letošního ročníku Barbora Piešová.

Článek

Piešová, která pochází z města Prievidza, po svém vítězství řekla: „Chci poděkovat všem, kteří se o mě starali a udělali tu ze mě ženu.“ Po noční oslavě v pondělí ráno v pořadu Snídaně s Novou dodala, že se dál hodlá věnovat hudbě. „Chtěla bych přijít se stylem, který tu není moc obvyklý. Uvidíme, jestli to vyjde, anebo ne,“ sdělila.

Výsledky se soutěžící i diváci dozvěděli v neděli před půlnocí. Podle předešlého hodnocení poroty byla favoritkou Kovaľová. Piešová však zaujala nejenom zpěvem, ale také civilním vystupováním. Při úvodních castinzích přitom byla velmi nenápadná, až nesmělá. Porotce nicméně svým výkonem okouzlila.

Barbora Piešová má tři sestry. Pěvecký a hudební talent v sobě má i další z nich, Lenka Piešová. Nahrály už spolu dokonce píseň s videoklipem pod názvem Anjeli, která je ke zhlédnutí na YouTubu.

Alba vyjdou co nevidět

S úspěšnými zpěváky ze SuperStar spolupracuje na jejich prvních albech vydavatelská společnost Warner Music. V první fázi chystá desky se soutěžními písněmi vítězky Piešové a třetího Schreinera.

„Album Barbory Piešové vyjde v červnu. Budeme se samozřejmě snažit, aby se na trh dostalo co nejdříve. Budou na něm záznamy všech jejích vystoupení. Máme v plánu vydat i stejně pojaté album Martina Schreinera. Záznamy jejich soutěžních písniček budou vydány bez úprav, tedy tak, jak zazněly v soutěži. S oběma chceme spolupracovat i nadále,“ řekla Právu Marcela Kočandrlová, zástupkyně Warner Music.

Spolupráci s dalšími finalisty letošní řady SuperStar zvažují. „Podle smlouvy s pořadateli soutěže máme tři měsíce na to, se rozhodnout, s kým z finalistů budeme spolupracovat,“ vysvětlila Kočandrlová.

Několik novinek

Šestá řada Česko Slovenské SuperStar přišla letos s několika novinkami. Vůbec poprvé hodnotila soutěžící pětice porotců, nikoli čtveřice. Byli to Monika Bagárová, Pavol Habera, Patricie Pagáčová, Leoš Mareš a Marián Čekovský.

TV Nova a Markíza nasadily soutěž do nedělního vysílacího schématu, přičemž předešlá řada probíhala v sobotu. Moderátor tentokrát nebyl k dispozici, až ve finálových kolech se toho postu ujal porotce Mareš, což bylo velmi nezvyklé.

V rámci castingů bylo umožněno všem soutěžícím využít hudební podklad. V místnosti byly k dispozici i kytara a klavír. Zrušena byla semifinálová kola a kvůli pandemii koronaviru byly předtočeny všechny díly vyjma finále. Živě byla vysílána pouze dvě kola.

Reklama

Výběr článků

Načítám