Hlavní obsah

VIDEO: Ruská filmová parodie o 2. světové válce vyvolala v zemi skandál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plná kina, ale také odpor některých politiků a snaha film zakázat - tak vypadá situace po uvedení filmu Hitler Kaput v Rusku. Pro cizince je překvapující už samotný fakt, že právě Rusové jsou schopni natočit potrhlou, cynickou a podle některých nechutnou komedii o válce.

Článek

Ruská kinematografie určitě není ve světě známa humorem a že by si Rusové dělali legraci právě z 2. světové války, se jeví jako těžko pochopitelné. Přesto tomu tak je - parodie Hitler Kaput je po prvním víkendu v Rusku nejnavštěvovanějším filmem, píše server Variety.

Hitler Kaput je parodií ruského televizního seriál ze sedmdesátých let. Ruský agent v ní pronikne do Třetí říše a přímo do Hitlerova bunkru. Film je sérií absurdních scének s muzikálovými prvky - zazní např. vtipné předělávky nejhloupějších popových hitů ze současnosti ve stylu 40. let (Oops I Did It Again od Britney Spears).

Proti filmu ostře vystupují zejména komunisté, zakázat ho však nedokázali. V Petrohradě se proti snímku Htiler Kaput postavil i předseda tamní kulturní komise, který ho označil za nechutnou parodii, která nemá nic společného s filmovým uměním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám