Hlavní obsah

VIDEO: Lidé se bez proslovů loučili s Karlem Hálou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslední rozloučení se zpěvákem Karlem Hálou proběhlo ve čtvrtek v krematoriu v pražských Strašnicích. Přišlo asi dvě stě lidí. Mezi nimi byly i známé osobnosti jako Iveta Simonová, Zdeněk Srstka, Eva Pilarová, Yvonne Přenosilová, Josef Laufer a Felix Slováček s manželkou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Článek

Nikdo s Hálových přátel se neodhodlal k proslovu, obřad tak spočíval jen v poslechu několika zpěvákových písní.

Josef Laufer a Felix Slováček na pohřbu Karla Hályfoto: Právo/Michaela Říhová

Karel Hála, který v populární hudbě působil od 50. let 20. století a byl považován za jednoho z nejlepších českých swingařů, zemřel 6. července v nemocnici Na Homolce. Poslední roky se společenského života moc neúčastnil.

Felix Slováček a Dagmar Patrasová na pohřbu Karla Hályfoto: Právo/MIchaela Říhová

Hála vystudoval pražskou konzervatoř a začínal jako muzikálový a operetní zpěvák v Armádní opeře. Působil také v pražském Divadle ABC a Rokoko. Zahrál si několik menších rolí v českých filmech, v některých i zpíval. Šlo o snímky Kdyby tisíc klarinetů, Noc na Karlštejně, Světáci, Nebeští jezdci, Píseň pro Rudolfa III. a po revoluci Non plus ultras.

Zpěvačka Eva Pilarová na pohřbu Karla Hályfoto: Právo/Michaela Říhová

Spolupracoval s mnoha českými orchestry včetně Orchestru Karla Vlacha a Karla Krautgartnera. Vydal desítky desek. Noblesní zpěvák, typický dokonale holou hlavou a dobře padnoucím oblekem, se dlouhodobě těšil velké popularitě především mezi starší generací. Doba jeho největších úspěchů spadá na přelom 60. a 70. let.

Reklama

Související články

Zemřel zpěvák Karel Hála

Ve věku 74 let zemřel zpěvák Karel Hála. V populární hudbě působil od 50. let 20. století a byl považován za jednoho z nejlepších českých swingařů.

Výběr článků

Načítám