Hlavní obsah

Vévodkyně Kate poprvé ve filmu, bude ji hrát Charlotte Rileyová

Novinky, Stanislav Dvořák

Manželka prince Williama, vévodkyně Kate, vstoupila poprvé do filmu. Britové totiž točí pro televizi adaptaci divadelní hry Král Charles III.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Catherine, vévodkyně z Cambridge

Článek

Uznávanou hru napsal Mike Bartlett a film bude mít premiéru na BBC Two. Pohrává si s fiktivním nástupem Charlese na britský trůn poté, co zemře královna. Roli Charlese dostal Tim Pigott-Smith, který už s ní uspěl na divadelních prknech jak v londýnském West Endu, tak na americké Broadwayi.

Vévodkyni Kate má hrát britská herečka Charlotte Rileyová, jež se objevovala hlavně v seriálech jako Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu, Na věky věků, The Town a Inspektor Banks nebo v televizních filmech Slečna Marplová: Rozbité zrcadlo a Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny.

Uvedla, že ji nadchl náročný úkol zahrát Kate Middletonovou. „Je to unikátní projekt, být moderní a zároveň poetická a hrát někoho, kdo je skutečný, ale pro tento příběh přece jen předělaný, je pro herce vzrušující představa.”

Foto: BBC/JSMN Ltd

Charlotte Rileyová

„Kate Middletonová je skutečně zajímavá žena, obzvláště v kontextu téhle hry, je to náročný úkol, na který se opravdu těším.”

Charles v příběhu odmítne podepsat kontroverzní zákon a nastává politický chaos včetně nepokojů v britských ulicích. „Je to drama o nás, kdo teď jsme, a o relevanci naší monarchie. Televize tomu dodává důležitý demokratický hlas,” domnívá se Tim Pigott-Smith.

Natáčet by se mělo v nejbližší budoucnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám