Hlavní obsah

Velkolepá oslava sedmdesátin Jiřího Korna

Právo, Tereza Frýdová

Dvojnásobný držitel Ceny Thálie, osobnost roku 2006, český zpěvák, herec a také tanečník Jiří Korn oslavil v květnu sedmdesát let. Pro připomenutí svého životního jubilea si pro své fanoušky přichystal speciální koncert, který nazval 70x dík. Zazpíval na něm své největší hity od šedesátých let po současnost.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Korn zpíval v O2 areně bezmála tři hodiny.

Článek

Koncept středečního večera v pražské O2 areně byl svěřen do rukou bratrům Cabanovým. Vytvořili téměř tříhodinovou show, která byla působivá a zároveň nebyla estrádou. A přestože bylo slovo dík v samotném názvu koncertu, neděkovalo se příliš, jak se na podobných oslavách stává.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Korn

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Korn

Jiří Korn se obklopil početným ansámblem, jehož členové předváděli propracovanou choreografii. Scéna se proměňovala tematicky podle písní, které právě zněly, na pódiu se vystřídali tanečnice, akrobaté a akrobatky.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Korn

V průběhu večera si zpěvák přizval několik hostů. Na několik písní ho přišli doprovodit kolegové z vokálního kvarteta 4TET, ve kterém v současnosti působí, skladbu Karel nese asi čaj s ním zazpíval Vilém Čok, krásná atmosféra panovala v areně během duetu Byl by hřích, v němž ho doprovodila Lucie Bílá.

Foto: Petr Horník, Právo

Vilém Čok a Jiří Korn

Korn udivoval vitalitou. V polovině koncertu si oblékl stepařské boty a vystoupil společně s taneční skupinou, v jednu chvíli byl zavěšený na provaze a píseň Sny nejsou k mání přednesl také ve znakové řeči. Ne vždy se mu však udržet pozornost dařilo a atmosféra v průběhu večera kolísala.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Korn

V každém případě se jednalo o speciální, téměř tříhodinový koncert, na kterém Korn (jak sám na začátku uvedl) zazpíval to nejlepší, co má. Otázkou je, zda by o něco kratší set nebyl pro takovouto příležitost přece jen vhodnější.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Korn

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám