Hlavní obsah

Ve Frankfurtu začíná 60. ročník největšího knižního veletrhu na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD MOHANEM

Jubilejní 60. poválečný ročník největšího knižního veletrhu na světě začíná v úterý ve Frankfurtu nad Mohanem. Vpodvečer akci slavnostně zahájí německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier spolu s tureckým prezidentem Abdullahem Gülem jakožto zástupcem letošní hlavní hostující země. Dalším těžištěm letošního frankfurtského veletrhu bude postupující digitalizace knih.

Článek

Frankfurtský knižní veletrh je svým rozsahem ojedinělou přehlídku knižních novinek z celého světa i literatury na nových médiích, burzou nakladatelů a zároveň festivalem debat se spisovateli a jejich osobních prezentací.

Do 19. října ukáže více než 7000 vystavovatelů kolem 390 000 titulů. Stejně jako loni, kdy byl veletrh zaměřen na audioknihy, budou nejméně třetinu z nich tvořit kompaktní disky, DVD a další elektronická média.

Na frankfurtském veletržním výstavišti nebudou ani letos chybět čeští vystavovatelé a osobnosti. Z České republiky se představí 45 vystavovatelů, převážně knižních nakladatelství. Většina z nich bude soustředěna v české národní expozici na ploše 140 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám