Hlavní obsah

Ve filmu Zlatý podraz drtí naše špičkové sportovce roky 1938 i 1948

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama Radima Špačka Zlatý podraz nabízí první ukázky. Napínavý a propletený příběh o lásce i kariéře českého sportovního reprezentanta, kterou zasáhne nejdřív nacismus a pak komunismus.

Zlatý podraz (2018) teaserVideo: Falcon

 
Článek

Hlavních rolí se ujali Filip Březina, Zdeněk Piškula, Patricia Volny, Jan Hartl, Alena Mihulová, Ondřej Malý, Stanislav Majer, Simona Lewandowská, Jiří Roskot či Josef Abrhám.

Příběh začíná v dramatickém roce 1938. Vynikající hráč basketbalu František Prokeš žije v honosné vile u Prahy a otec počítá s tím, že jeho syn bude také úspěšný právník. Franta má ale raději sport, což vede ke konfliktům.

Foto: YMCA

Trenéra basketbalistů si zahrál Stanislav Majer.

Za okupace gestapo zatkne trenéra, který zemře, a Franta později nastoupí na jeho místo. Na první poválečné Mistrovství Evropy basketbalistů v roce 1946 odjede tým s hrajícím trenérem Frantou. Ve vykřičeném domě v Ženevě najde svou osudovou lásku. Michelle není prostitutka, musela prchnout s rodiči z Ruska před bolševiky a z Paříže před Hitlerem. V hotelu pracuje v kuchyni a Franta si ji svým šarmem i oddaností týmu dokáže získat. Čechoslováci šampionát senzačně vyhrávají.

Foto: https://www.zlatypodrazfilm.cz/

Trenéra basketbalistů si zahrál Stanislav Majer.

Franta časem přesvědčí Michelle, aby za ním přijela, a představí ji svým rodičům. Všechno se zdá být v pořádku, ale přijde únor 1948. Když Michelle vidí pochodující milicionáře, okamžitě odjíždí. Mužstvo odjede na olympiádu do Londýna v atmosféře strachu. Michelle tam přijede také, František váhá, nedokáže emigrovat. Tak začíná Zlatý podraz.

Premiéra bude 25. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám