Hlavní obsah

Vánoční koncert v Ostravě pomohl dětem i charitám

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, plk

Pomyslnou pomocnou ruku podali návštěvníci 17. ročníku charitativního Vánočního koncertu, který se v sobotu v podvečer uskutečnil v ostravském hotelu Mamaison Imperial, dětem z dětských domovů a dvěma diecézním charitám. Součástí tradiční předvánoční akce bylo i vyhodnocení soutěže o nejkrásnější vánoční ozdobu.

Vánoční koncert v Ostravě pomohl dětem i charitámVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

Z darů hostů se podařilo vybrat celkem 122 600 korun. Po pěti tisících korunách dostaly ostravské Dětské domovy Bukovanského a Na Vizině a dětské domovy z Havířova, Čeladné, Frýdku-Místku, Opavy, Volyně, Mariánských Lázní a Dětský diagnostický ústav Plzeň. Dvacet tisíc korun převzal na akci přítomný zástupce oddělení dětské kardiologie Fakultní nemocnice Ostrava, Diecézní charita ostravsko-opavská obdržela 29 600 korun a Diecézní charita plzeňská 28 tisíc.

Foto: Tino Kratochvil

Závěrečnou píseň letošního charitativního Vánočního koncertu, Narodil se Kristus Pán, si zazpívali nejen všichni účinkující, ale i řada významných hostů

Koncertu, na kterém vystoupila Kateřina Brožová, Pepa Vojtek, Petra Janů, Zora Jandová, Zdeněk Merta, Václav Hudeček a Nikol Vitoslavská, se zúčastnila řada známých hostů.

Foto: Tino Kratochvil

V soutěži O nejkrásnější vánoční ozdobu se v kategorii kolektivů na 1. místě umístila Mateřská škola Varnsdorf. Z rukou Jana Fischera a Josefa Vojtka převzala ředitelka Helena Šmídová 20 000 korun a plyšovou hračku.

Kromě biskupů ostravsko-opavské diecéze a plzeňské diecéze, Františka Václava Lobkowitzce a Františka Radkovského, také například kandidát na prezidenta Jan Fischer s manželkou Danou. Oba se shodli na tom, že na Vánocích mají rádi sváteční klid a pohodu. Letos však očekávají svátky víc než kdy předtím, poněvadž se jim ze zahraničí vrátí syn Jan.

„Jaký dárek mám pro manželku, neprozradím,“ dodal Fischer, který navíc Vánoce vnímá jako svátky, kdy si víc rozumíme a víc posloucháme. „A přál bych si, aby nám to vydrželo i dlouho po Vánocích.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám