Hlavní obsah

Vánoční koncert Michala Prokopa bude 21. prosince

Novinky, Stanislav Dvořák

I letos odehraje Michal Prokop svůj tradiční Vánoční koncert v pražském Foru Karlín. Koná se 21. prosince.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Prokop se svými Framus Five

Článek

Legenda českého R a rocku Michal Prokop slibuje několik unikátních hostů, jejichž jména budou zveřejněna v dalších týdnech. Vstupenky na koncert lze zakoupit již nyní v sítí GoOut s výhodnou cenou při nákupu do 30. září.

Foto: Joe´s Garage

Michal Prokop

Letos slaví sedmdesátku kytarista Luboš Andršt, který byl členem Framusu Five už na konci šedesátých let a houslista Jan Hrubý, který se podílel v 80. letech na albu Kolej Yesterday. Oba hrají s Framusem dodnes a vystupují s Prokopem také v triu.

Foto: Martin Siebert

Luboš Andršt si zahrál i s proslulým B. B. Kingem.

Michal Prokop začínal v šedesátých letech napodobováním amerického rhythm´n´blues. Od coververzí se propracoval k art-rocku (deska Město ER) a v osmdesátých letech nalezl nový směr společně s básníkem Pavlem Šrutem, skladatelem Petrem Skoumalem a houslistou Janem Hrubým. Desky jako Kolej Yesterday (1984), Nic ve zlým, nic v dobrým (1987) a Snad nám naše děti... (1989) patří dodnes ke špičce českého rocku a popu.

Po pauze v devadesátých letech se Prokop vrátil na pódia a v roce 2006 překvapil novým kvalitním materiálem na albu Poprvé naposledy (2006), jež mělo úspěch u kritiky i fandů. Jeho posledním studiovým albem je Sto roků na cestě (2012).

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám