Hlavní obsah

Václav Havel se v klipu vrací jako mstitel za doprovodu kapely Vanessa

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská elektronická kapela Vanessa připravila nové výpravné video k písni Špína Evropy. Ta vyšla na její poslední desce Ghost Army, kterou vydala v roce 2019. Děj klipu se odehrává v paralelním vesmíru, kde krvežíznivé monstrum decimuje obyvatele jedné nejmenované planety. Záchrana přijde v podobě oživeného astronauta Václava Havla.

Vanessa - Evropa

 
Článek

Naděje obyvatel nejmenované planety se upínají ke starému proroctví o spasiteli, který přijde z hvězd. „V klipu jsme oživili Václava Havla jako astronauta v jiné dimenzi. Vrátí se, aby zachránil planetu,“ říká zpěvák kapely Samir Hauser. „Použili jsme na to speciální technologii.“

V hlavní roli se představují Jan Slovák, Jaroslav Stuchlý a přátelé kapely. Digitální efekty vznikly ve studiu Tricks a ve studiu Paranormal, kde byla použita technologie od týmu Secret Weapons s názvem Ebsynth.

Klip natočil nový dvorní režisér Vanessy Radim Krumpolc, jenž už vytvořil pro skupinu kontroverzní pozvánku na její koncert ve Stromovce. Vanessa klip natočila za přispění svých příznivců, kteří projekt podpořili na Startovači. Jedná se o asi nejdražší a nejfilmovější video kapely, jde vlastně spíš o čtyřminutový sci-fi film než o typický videoklip.

Vanessa má naplánovaný svůj nejbližší koncert na 6. března do pražského klubu Futurum.

Reklama

Výběr článků

Načítám