Hlavní obsah

V Praze začal veletrh Svět knihy, bude se podepisovat Eichler i Viewegh

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představit Rumunsko jako kulturní velmoc chtějí od čtvrtka, prvního dne 18. ročníku mezinárodního veletrhu Svět knihy, na pražském Výstavišti umělci z této země. Ta je čestným hostem akce, která potrvá až do neděle.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Viewegh se bude v 15 hodin podepisovat na veletrhu Svět knihy.

Článek

Z Rumunska nepřijela jen početná delegace spisovatelů, výtvarníků a autorů komiksu, ale i hudebníci, folklórní skupiny a lidoví řemeslníci. Příchozí mohli obdivovat lidové kroje, tradiční zpracování kožešin, tvorbu lidové keramiky, vyřezávání do dřeva či ochutnat víno.

Lidový soubor Augustin Bena ze župy Alba poutal pozornost zaujetím pro rumunské tradice. Odpoledne se na veletrhu sešli z úcty ke 130. výročí výuky rumunštiny na Univerzitě Karlově čeští překladatelé a pedagogové. Otevřely se i výstavy rumunských fotografů.

Z pátečního programu stojí za pozornost například autogramiáda Michala Viewegha v 15 hodin. Jan Eichler bude podepisovat knihu Bezpečnostní a strategická kultura USA, EU a ČR v 16 hodin a ve stejnou dobu budou předány anticeny Skřipec za špatný překlad, i Ceny Miroslava Ivanova za literaturu faktu.

Cenu Jiřího Theinera za propagaci české literatury v zahraničí si v pátek převezme izraelská autorka a překladatelka Ruth Bondyová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám