Hlavní obsah

V Lucerně začíná festival stereoskopických filmů Parallax

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek režiséra Jana Němce nazvaný Heart Beat 3D zahájí v pátek večer v pražském kině Lucerna festival nezávislého a amatérského stereoskopického 3D filmu Parallax. Do 2. prosince zájemcům poskytne možnost vidět domácí i zahraniční videoartové filmy v několika sekcích.

Foto: Parallax.cz

Na festivalu bude uveden i film Třetí cesta.

Článek

Návštěvníci uvidí například dokumentární a experimentální snímky známých režisérů i neznámých nezávislých umělců včetně krátkých amatérských projektů. Noční promítání nabídne několik zahraničních 3D titulů pouze pro dospělé, například Kamasutru ve 3D.

Organizátoři přehlídky chtějí seznámit veřejnost se současným vývojem umělecké tvorby využívající stereoskopický 3D film. Projekce doplní přednášky, diskuze a workshopy.  Krátké filmy mimo jiné ze Sýrie, Japonska, Polska či z České republiky se poprvé utkají v divácké soutěži. Cenou pro vítěze bude místo na workshopech mezinárodního projektu financovaného Evropskou komisí.

Pro děti bude promítnuto několik rodinných filmů včetně předpremiéry snímku z belgické produkce Sammyho dobrodružství 2. Na tvůrčí dílně v sobotu 1. prosince se děti dozvědí, jak se dělá 3D film.

Reklama

Výběr článků

Načítám