Hlavní obsah

V létě se začne natáčet komedie Teorie Tygra s Jiřím Bartoškou

Jiří Bartoška a Eliška Balzerová vytvoří role manželů v novém českém filmu Teorie tygra, který bude celovečerním debutem režiséra a scenáristy Radka Bajgara. První klapka se ozve 4. srpna, natáčet se bude do konce září, oznámila mluvčí projektu Klára Skřenková ze společnosti 2media.

Foto: Česká televize

Jiří Bartoška

Článek

Na scénáři komedie „pro muže, kteří mají zkušenost s manželstvím, a pro ženy, které mají zkušenosti s muži“ spolupracovala Mirka Zlatníková. V dalších rolích se objeví Táňa Vilhelmová, Jiří Havelka, Pavla Beretová, Jakub Kohák, Iva Janžurová, Arnošt Goldflam, Lucia Siposová, Milan Lasica a Klára Melíšková.

Teorie tygra je road movie o úspěšném veterináři, který si ve svých šedesáti letech vzpomene, že míval sny i vlastní vůli a že chce zpátky vládu nad svým životem. Vydá se na riskantní cestu navzdory tomu, že tím přichází o vše. Film je též o jeho ženě, která to prostě myslela dobře: za manželství i za svého muže obětavě převzala zodpovědnost, protože muži toho nejsou schopni.

Mužova revolta rozkolísá zavedené pořádky i v rodinách jejich dětí. Mladí by si to rádi zařídili lépe, ale zničující rodinná strategie pomalé přeměny z tygrů na králíky má hluboce zapuštěné kořeny.

Točil kriminálky i Comeback

Bajgar má za sebou v roli producenta řadu televizních projektů, například Ulici, Expozituru, Kriminálku Anděl, Okresní přebor, Comeback, Dokonalý svět a Soukromé pasti. S Mirkou Zlatníkovou napsal scénář 13dílného seriálu Neviditelní, který také režíroval.

K realizaci Teorie tygra přizval kameramana Petra Koblovského, střihače Jana Mattlacha, kostýmní výtvarnici Katarínu Hollou, architektku Noru Sopkovou či zvukaře Radima Hladíka ml. Producentem je Petr Erben.

„Útěková roadmovie dovoluje komediální pohled na tak vážné téma, jako je svoboda v manželství. Zatímco v minulosti obvykle trvalo manželství sotva jednu generaci, dnes v něm máme prožít 60 i více let. Abychom mohli být v manželství tak dlouho spokojeni, neřkuli šťastni, měli bychom si ho nově definovat, humanizovat ho a možná i trochu rozvolnit. A hlavně o tom mluvit. Nedorozumění oběma partnerům zbytečně ničí život. Než přijdou na to, kde je chyba a co by jim naopak vyhovovalo, je konec. Přesně to se stalo některým našim postavám,“ podotkl k filmu Bajgar.

Koproducentem snímku je Česká televize, premiéru má mít v březnu příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám