Hlavní obsah

V divadle v Jablonci nad Nisou se už hrálo. Boss Babiš dvakrát pro sto lidí

Právo, jaš, kul

Sál Městského divadla v Jablonci nad Nisou byl první, v němž se hrálo pro maximálně sto diváků po uvolnění nouzových opatření vlády. V úterý večer se v něm odehrála dvě představení inscenace Boss Babiš v provedení Divadla RePublika. Obě byla vyprodaná. Pořadatelé v hledišti zpřístupnili každou druhou řadu.

Foto: archiv Divadla RePublica

Diváci při úterním představení v Jablonci.

Článek

„Původně jsme měli v plánu hrát pouze jedno představení od devatenácti hodin. Jelikož však byl o představení velký zájem, hráli jsme je dvakrát po sobě. Diváci byli rozděleni do dvou skupin po sto lidech tak, aby seděli s potřebnými rozestupy,“ uvedl ředitel Divadla RePublika Jan Julínek.

„Hráli jsme v rouškách s krytými ústy a nosem. Myslím, že právě k titulu Boss Babiš se to hodí. Hamleta bychom takto nehráli, ale tato dramatizace Kmentovy knihy je látka, která přímo vybízí k tomu, využít veškeré možnosti, které současná opatření vlády umožňují. Do představení v Jablonci nad Nisou jsme připsali i jednu koronascénu, ve které se objevují také náměstek Prymula i ministr zdravotnictví Vojtěch,“ dodává Julínek.

Divadla dál hrají online z jeviště i hospody

Kultura

Domovskou scénou satirického Divadla RePublika jsou prostory pražského klubu Rock Café na Národní třídě. Jelikož ale neumožňují smysluplně rozdělit vyprodaná představení, divadelníci byli nuceni stávající termíny na své domovské scéně zrušit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám