Hlavní obsah

V červenci vystoupí Lou Reed v pražském divadle Archa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista a zpěvák Lou Reed vystoupí v Praze 4. července v rámci turné From VU To Lulu. V divadle archa zahraje legendární hudebník skladby od dob svého působení v kapele Velvet Underground až po loňské album Lulu, které loni natočil se skupinou Metallica. Informovala o tom Zdena Selingerová z pořádající společnosti 10:15 Promotion.

Foto: Archiv, Právo

Lou Reed

Článek

Vstupenky budou k dostání od 23. února v předprodejní síti Ticketpro a v pokladně divadla Archa za 880 korun. Pořadatelé upozorňují, že cena se bude zvyšovat.

Devětašedesátiletý americký rocker Lou Reed začne své evropské turné 6. června v Lucemburku. Série koncertů zahrnuje vedle pražského vystoupení i několik proslulých festivalů včetně slovenské Pohody. Kromě toho se uskuteční i několik samostatných koncertů ve Francii, Holandsku, Belgii, Dánsku a Německu.

Ve čtyřčlenné doprovodné Reedově kapele zahrají Tony "Thunder" Smith (bubny), Rob Wasserman (basová kytara), Kevin Hearn (klávesy) a Aram Bajakian (kytara).

Album Lulu vyvolalo nejednoznačné reakce hudebních kritiků. Nahrávku, která vznikla ve spolupráci Reeda a metalové kapely Metallica, označili někteří za jednu z nejhorších desek loňského roku, jiní ji naopak jmenovali mezi nejlepšími nahrávkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Metallica & Lou Reed: Ti nahoře nad námi bděli

Hudební spojení legendární americké rockové skupiny Metallica s Lou Reedem, bývalým šéfem kapely Velvet Underground, patří k pozoruhodným momentům letošního...

Výběr článků

Načítám