Hlavní obsah

V Cannes čekají Cotillardovou i Keitela

Právo, (míš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popatnácté se vrátí do Cannes, které 13. května otevře náruč filmům z celého světa, italský režisér a herec Nanni Moretti, laureát Zlaté palmy z roku 2001 za Synův pokoj a tvůrce i u nás úspěšného filmu Máme papeže.

Foto: ČTK

Francouzská hvězda Marion Cotillardová

Článek

Jeho novinka Mia Madre s Johnem Turturrem v hlavní roli je jedním z šestnácti celovečerních filmů, jež budou usilovat o Zlatou palmu a další ceny před porotou, kterou povede americké bratrské režisérské duo Joel a Ehtan Coenovi.

Nováčkem nebude v Cannes ani Gus van Sant, jenž dostal před dvanácti lety Zlatou palmu i Cenu za nejlepší režii za film Slon a představil festivalovým divákům už sedm snímků. Tím osmým bude The See of Trees o neobyčejném setkání Američana odhodlaného k sebevraždě a Japonce ztraceného v lese. Hrají Matthew McConnaughey, Naomi Watssová, Ken Watanabe a další.

Paolo Sorrentino okouzlil přede dvěma lety publikum na mnoha festivalech filmem Velká krása.

Letos přijede soutěžit s filmem Youth (Mládež), jehož hrdiny jsou staří pánové – hudební skladatel a dirigent Fred a filmový režisér Mick. Společně tráví dovolenou v Alpách a přemýšlejí, jak co nejlépe naložit se zbytkem života. Film má hvězdné obsazení – Michael Caine, Paul Dano, Jane Fondová, Rachel Weiszová a Hervey Keitel.

Foto: ČTK

Americký herec Hervey Keitel

Norský režisér Joachim Trier je vzdálený příbuzný slavnějšího dánského Larse von Triera a do Cannes přijede podruhé. Poprvé měl v sekci Un Certain Regard (Jiný pohled) snímek Oslo, 31. srpna, letos se představí filmem Louder Than Bombs.

Jacques Audiard vypráví ve filmu Dhepaan příběh tamilského bojovníka, který uteče ze Srí Lanky do Paříže a skončí jako správce domu. Justin Kurzel si troufl na Macbetha, v roli skotského krále uvidí diváci Michaela Fassbendera, Lady Macbeth hraje francouzská hvězda Marion Cotillardová. Režisérka a herečka Valérie Donzelliová přiveze film Marguerite et Julien, který natočila podle scénáře Francoise Truffauta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám