Hlavní obsah

Uprising přivítá Seana Paula a bývalé kolegy Marleyho

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reggae festival Uprising se koná v Bratislavě 25. a 26. srpna. Na známé bratislavské „Zlaté piesky“ přijede hitmaker a showman Sean Paul a skupina The Wailers.

Foto: Profimedia.cz

Sean Paul

Článek

Držitel ceny Grammy Sean Paul je jeden z nejznámějších žijících jamajských zpěváků a spolupracuje s hvězdami jako Sia, Migos, Dua Lipa, Clean Bandit, Beyoncé, Rihanna a Nicki Minaj. Mezi jeho hity patří Gimme the Light, We Be Burnin', Ever Blazin' a Give It Up to Me.

Jamajská legenda The Wailers doprovázela Boba Marleyho. Jejich staré písně jako One Love, No Woman No Cry nebo Could You Be Loved dodnes těžko hledají konkurenci.

Skupina The Wailers samozřejmě nemůže mít stejné složení jako v šedesátých letech. K zakladateli Astonu ”Family Man„ Barrettovi se přidali kytaristé Junior Marvin a Donald Kinsey a také někteří příbuzní originální sestavy. Shema McGregorová je dcera Judy Mowattové, která byla jednou ze tří vokalistek I-Threes. O autentický zvuk koncertu se postará Dennis Thompson, zvukový technik, který s The Wailers v sedmdesátých letech jezdil.

Na festivalu Uprising dále vystoupí Ras Zacharri, Echo Minott, Queen Omega z Trinidadu, Alpha Blondy, Irie Révoltés, Pendulum Dj Set, 5'nizza, Macka B, General Levy, Congo Natty, Foreign Beggars a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám