Hlavní obsah

Uprising. Nejvýznamnější festival reggae a příbuzných žánrů začne 27. srpna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé Uprisingu potvrdili, že i v dnešní komplikované době festival proběhne 27. a 28. srpna v bratislavském areálu Zlaté piesky. Přijedou také zahraniční umělci.

Foto: Martin Hošna

Dub FX

Článek

Akce je letos limitována na maximálně 1000 osob, bude to spíše menší „Uprisingček“, ale pořadatelé ujišťují, že během hlavního festivalu i zahřívacího Warm Up večírku nabídnou bohatý program.

Přijede australský beatboxer Dub FX s deskou Roots a s ním i saxofonista Mr. Woodnote, dále britský producent a DJ Roni Size, který byl průkopníkem v oblasti dnb a jungle, a s ním Dynamite MC.

Kombinaci reggae a hip-hopu veze z Anglie DJ Vadim a MC Jman. Akustický koncert si připravili italští Mellow Mood.

Foto: archiv kapely

United Flavour

Z česko-slovenské scény vystoupí třeba N3O, Alan Murin, zpěvák Superior a své debutové EP Waa Gwaan předvede Pokyman. Dále zahrají United Flavour, Tomáš Hafner, Polemic & Medial Banana, Gleb a slovenské legendy Moja reč. Vydaly nové album a představí ho s kapelou Komplot. Program doplní Djové VI3E, Mercy, Artist3 a další.

Uprisingček Warm Up se koná už 20. srpna na bratislavském Sundecku. Zahraničním hostem bude americký hip-hop MC Afu-ra. Vstupenky se prodávají na stránkách www.uprising.sk.

Reklama

Výběr článků

Načítám